Hallon & Rabarbersaft, världens godaste saft!

Viktoria I . 2011-09-14 10:07:37 . Sylta, safta & konservera


I helgen kokade jag och mamma även hallon & rabarbersaft, vilket ni säkert känner igen sen tidigare här på bloggen: http://pinkpastry.blogg.se/2011/july/hallon-rabarbersaft.html. Ni som har rabarber kvar snälla gör denna saft, det är världens godaste saft. Det går lika bra att koka den på frusna hallon, så passa på nu innan rabarberna försvinner. Vi gjorde ett lite större kok denna gången, så jag fick med mig fem flaskor hem. Alla här hemma älskar denna saft, även jag som inte annars dricker saft. Som maken säger, "den smakar sommar". 

    
                           

Hallon & Rabarbersaft
(4 flaskor)

2 kg rabarber, skurna i en centimeters tärningar
2 L hallon (går lika bra med frysta)
6 dl vatten

Blanda samman i en stor kastrull. Låt koka upp och låt sedan sjuka tills rabarbern kokar sönder. Sila saften. Nu ska saften kokas i hop med socker. För varje liter saft behövs 500 g socker. Vi fick 3 l saft så vi tog 1,5 kg socker. Låt saften och sockret koka upp, skumma bort eventuellt skum. Häll upp på flaskor, förvara i kyl.

Saften ska späs, vilket du gör efter tycke och smak.

(Receptet är mammas egna).

Postat av: Johanna

Jag är uppvuxen med vinbärssaft och är också i stort sätt ett stort fan av vinbär vad det än gäller. Min mormor brukade alltid göra stora satser med vinbärssaft. :-)Vi köpte hallon och vinbärssaft på det lokala presseriet här i närheten på grund av att vår egna skörd av vinbär inte är så stor än (tror vi fick ca 30 bär denna sommar). Men det kommer väl! ;-)

2011-09-15 @ 11:50:42
URL: http://passionforpoison.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Johanna: Ja va spännande det stället såg ut! Men de gjorde inte saft så ni fick "just" av era frukter/bär? Ska försöka forska om det finns något liknande här i närheten, såg ut som ett kul utflyktsmål.

2011-09-15 @ 16:25:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: