Äppelsmulpaj

Viktoria I . 2011-09-03 19:57:06 . Bakning


Ett annat av dagens loppisfynd är denna äppelpajform med tillhörande lock. Jag tyckte att den var mycket söt och oerhört praktiskt, då locket håller värmen. "Säsongsporslin" är en av mina svagheter, jag har skåpen fulla.   
 
                         
                            

Jag ville givetvis pröva min "höst" äppelpajform med en gång. Jag bakade därför en äppelsmulpaj (Recept följer nedan), som vi åt till kvällsfika. Formen och det tillhörande locket fungerade utmärkt! 

                           

Äppelsmulpaj

2 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g margarin
2 äpplen
2 msk strösocker
2 tsk kanel

Skala äpplena och skär i klyftor, stek tills de är mjuka med 2 msk socker och 2 tsk kanel. Låt svalna. Nyp ihop övriga ingredienser. Lägg äpplena i botten av pajformen, lägg över smuldegen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

Smulpajs degen, Källa: Johansson, Elisabeth (2006): Smulpajer till kaffe och dessert. Stockholm: Albert bonniers förlag.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: