Mjölkkanna/Gräddkanna

Viktoria I . 2012-04-25 14:33:53 . Inredning/Hemma hos oss


Påskpyntet fick sitta kvar lite längre i år då vi spenderade påsken på ett slott i Polen. Nu känns det lite tomt i köket. Dock har min ko fått sällskap av en annan liten ko. Jag kunde inte motstå denna söta mjölkkanna. Visst är den söt!? Den tillför även lite gult, gult tycker jag verkligen piggar upp i köket. 


                          
  

Jag funderar på vad jag ska ha den till, fylla den med. En sådan liten skönhet vill jag såklart ha framme. Tips? Tills jag kommer på något lämpligt användningsområde, får den göra eiffeltornet sällskap. 

 


4 kommentarer

Marängsviss cake balls & Jordgubbscheesecake cake balls

Viktoria I . 2012-04-24 12:32:42 . Cake balls


Som ni vet så gillar jag att ha bakverk framme som dekoration. Dessutom är det perfekt när du får fikabesök. Denna vecka pryds mitt kök av cake balls. Det är enkelt, kul, går att variera i oändlighet och fantastiskt gott. Varje gång jag är i affären finner jag nya kex som jag vill göra cake balls av, denna gången marängsviss och jordgubbscheesecake. Båda funkade ytterst väl att göra cake balls av, med fördel för marängsvissen som smakade himmelskt. Dessa tycker jag definitivt att ni ska testa, recept och instruktioner följer nedan. De med vita blommor innehåller marängsviss och de med rosa innehåller jordgubbs cheesecake.  
 
                                                                            
                         

Marängsviss cake balls

1 pkt ballerina marängsviss kex
100 g philadelphia
200 g choklad
Ev. dekoration

Gör så här

Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Vispa samman dem med philadelphian. Rulla smeten till runda små bollar, jag gjorde mina 16 gram vardera. Ställ in dem i kylskåpet i minst 30 minuter. Förbered ett vattenbad. Doppa cake ballsen i den smälta chokladen, lägg på eventuell dekoration och låt stelna. (Här finner ni en "steg för steg guide" för hur du doppar cake balls).

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/ 

Jordgubbs cheesecake cake balls

1 pkt singoalla jordgubbs cheesecake kex 
100 g philadelphia
200 g choklad
Ev. dekoration

Gör så här

Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Vispa samman dem med philadelphian. Rulla smeten till runda små bollar, jag gjorde mina 16 gram vardera. Ställ in dem i kylskåpet i minst 30 minuter. Förbered ett vattenbad. Doppa cake ballsen i den smälta chokladen, lägg på eventuell dekoration och låt stelna. (Här finner ni en "steg för steg guide" för hur du doppar cake balls).

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/3 kommentarer

Gå bort present Lemonad set, billigt och enkelt att göra själv

Viktoria I . 2012-04-14 16:00:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter


I kväll är vi bjudna på middag, i en del av ett "halv åtta" arrangemang. Något som vi har sett fram emot. Då jag tycker att det är kul med gå bort presenter och värdinnegåvor, så har jag givetvis förberett en sådan inför aftonen. Roligast tycker jag att det är med dem du kan göra själv, det är även dem som jag tycker är roligast att få. Det behöver inte ta lång tid eller kosta många kronor, vilket du kommer att se nedan. I kväll kommer värdparet att få ett Lemonad set. Det enda som de själva behöver tillsätta är vatten. Hur du gör ditt eget lemonad set och recept finner du nedan.   


                         
                         
Lemonad set

1 kanna (IKEAS vänlig 19 kr)
1 träslev (TGR 10 kr)
1 receptkort
1 glasburk med sylthätta av papperspåse (beskrivning hur du gör den finner du här)
1,5 dl Strösocker
3 Citron
3 Lime

Mottagren tillsätter
1,5 dl + 7,5 dl vatten

Gör så här
Glasburken fyller du med strösockret och sätter på locket och ev. hätta. Skriv ner lemonad receptet på ett kort och knyt om träsleven, sätt ner den i kannan. Lägg i citronerna, limen och sockerburken.

Lemonad recept (att skriva på kortet)

Koka upp 1,5 dl vatten med sockret, tills sockret har löst sig, låt svalna helt. Skiva 1 lime och 1 citron, lägg i bringaren. Pressa resterande, häll saften i bringaren. Häll i sockerlagen, tillsätt 7,5 dl kallt vatten och rör om.

Detta går givetvis att variera efter ditt favoritrecept på lemonad, tänk bara på att ta en tillräckligt stor kanna. Detta receptet ger 1 L lemonad, vilket passar utmärkt till IKEAS bringare vänlig.

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/


12 kommentarer

Cupcake Cykel

Viktoria I . 2012-04-13 15:53:16 . Allmänt


För några veckor sedan köpte jag något som jag har velat ha länge, monarks karin cupcake. Underbart pastellig och söt! Den är en ren fröjd att cykla på varje morgon till världens bästa jobb. Ni känner till mitt motto sen tidigare: “Do ordinary things in an extraordinary way”, då blir allt lite glittrigare.


                         
                         
                         
                         
                         
                         

Cupcake cyklen har så klart en "cupcake nyckel".24 kommentarer

Glad Påsk!

Viktoria I . 2012-04-05 04:25:00 . Påsk


                          
Jag önskar er alla en Glad påsk, Stor kram!
 
 
 

7 kommentarer

Istället för påskägg, gå bort present i påsk

Viktoria I . 2012-04-03 17:31:00 . Påsk


Som ni säkert vet så gillar jag att ge bort sötsaker, det gör jag även till påsken. Istället för att ge bort påskägg när du ska på påskfirande, brukar jag göra godisburkar.  Glasburkar som du fyller med vackert godis och sätter en fin sylthätta på. Dessa passar utmärkt att ge bort som ”vuxnare” påskägg till värdinnan/värden i  gå bort present till påsk, om det finns barn på firandet, så gillar de nog med godiset. Godisburkarna nedan har jag gjort i ordning för att ge bort när vi ska på påskfirande. Hur du gör dina egna finner du nedan.    

                      

Påskburkar

Glasburk (tillexempel en gammal syltburk)
Påskgodis (något vackert som ser fint ut i glasburken, jag har använt påskägg från Anton Berg)
En papperskasse
Sidenband

Gör så här
Fyll en glasburk med påskgodis, sätt på locket. Ovanpå burken sitter det en sylthätta med sidenband runt. Sylthättan har jag gjort av en gammal papperskasse, det finner ni steg för steg guide för här.


6 kommentarer