Salted Caramel Apple Pie

Viktoria I . 2012-08-24 13:09:00 . Bakning

 
Idag skulle jag i väg på förmiddagsfika som jag har sett fram emot länge. Jag ville även bjuda dem på fika, så jag tog med mig en salted caramel apple pie, så hade vi en liten "fikabuffé". Denna paj är helt fantastisk, med ingredienser som tillexempel salted caramel dulce de leche, äpplen och kanel, som gifter sig alldeles utmärkt tillsammans. Den är dessutom enkel att göra och räcker till många, recept följer nedan.     
 
 
 
 
Salted Caramel Apple Pie
 
Botten
170 g rumsvarmt margarin
2 dl råsocker
1 tsk kanel
3/4 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
2 1/4 vetemjöl
1 dl fint hackade valnötter
1 dl fint hackade pecannötter
4,5 dl havregryn
 
Fyllning
7 dl (ca 3 äpplen) skalade och klyftade
0,5 tsk salt
0,5 tsk kanel
2/3 burk dulce de leche (koka i 3 timmar och låt svalna helt, se guide här)
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en form cirka 20 x 30 cm, smörj den med margarin. Vispa samman margarin, råsocker, kanel, salt och bikarbonat. Blanda i vetemjöl, nötter och havregryn, blanda tills du har fått en smuldeg. Ställ 2,5 dl av smuldegen åt sidan. Resterande deg trycker du ut i pajformens botten. I en annan bunke blandar du samman äpplena, salt och kanel, fördela det jämnt över pajbottnen. Spritsa alternativt bre ut dulce de lechen jämnt över äpplena. Strö över smuldegen som du hade ställt åt sidan. Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter, tills äppelbitarna precis har mjuknat (kontrollera med en sticka). Ta ut och låt svalna.
 
God som den är, eller servera med vaniljsås eller glass. 
 
(Går utmärkt att baka dagen innan, förvara i kylskåp).
 
Källa: Kärlek på tallrik
 
 
Postat av: mamma

Ser jätte gott ut!!

Svar: Ja det var det, blir nog en till med burken som jag gjorde hos dig idag, tack! Älskar er PUSS
Viktoria Ingvarsson

2012-08-24 @ 18:03:33
Postat av: Helen

Vilken succe' det blev! Härligt att du är tillbaka!

Svar: Tack snälla söta Helen! Det tycker jag med, ser fram emot en massa Helen och Viktoria mys!
Viktoria Ingvarsson

2012-08-24 @ 21:39:14
Postat av: ☆ Fru Eriksson

Tack för Receptet :)
Ha en fin dag!

Svar: Ja visst är den supergod, har redan gjort den två gånger. Tack detsamma, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2012-09-02 @ 12:25:19
URL: http://frunsblogg.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: