Apelsin och valnötsknäck

Viktoria I . 2012-12-11 18:36:00 . JUL

 
Efter alla amerikanska godsaker, tänkte jag bjuda er på receptet till en svensk klassiker, knäck. Jag gillar att smaksätta min knäck med julens smaker. Favoriten är apelsin och valnötter. Min knäck är seg och god, inte hård. Då är det viktigt med koktermometer. Recept och instruktioner följer nedan.
 
 
Foto: Jens Nömtak för Jessicas Mat.  
 
Apelsin och valnötsknäck
ca 30 stycken
 
1,5 msk margarin
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl hackade valnötter
Zest från en hanlv apelsin
 
Gör så här
 

Ta fram en bricka som du fyller med knäckformar. Blanda smör, strösocker, sirap och vispgrädde i en kastrull med tjock botten. Sätt i en termometer i kastrullen. Koka upp och låt koka tills knäcken når 120 grader. Ta bort kastrullen från värmen och rör i apelsin zest och hackade valnötter. Häll upp i formar och låt stelna i kylskåpet.

 

Förvara i kylskåp.

 
Källa: Ingvarssom, Viktoria (2011). Julgodis. I Jessicas Mat nummer 1. 2011
 
Mer julgodis finner ni under kategorin JUL.
 
Postat av: frubalken.blogg.se

Var har du fått tag i de söta hjärtformade formarna? =)

Svar: De är från lagerhaus. Håller formen superbra = ).
Viktoria Ingvarsson

2012-12-11 @ 19:14:27
URL: http://frubalken.blogg.se/
Postat av: Lydia

är lagerhaus en webbutik?
Vad är zest?

Svar: Lagerhaus har både fysiska butiker och webbutik http://www.lagerhaus.se/.Zest är skalet.
Viktoria Ingvarsson

2012-12-11 @ 19:52:05
Postat av: Kaksmulan

Vad gott det lät det ska jag testa nästa gång jag kokar knäck.

Svar: Ja gör det = )
Viktoria Ingvarsson

2012-12-12 @ 08:08:12
URL: http://kaksmulan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: