Garants garanterat goda lussebullar

Viktoria I . 2012-01-05 18:04:25 . JUL


Några veckor innan jul blev jag kontaktad av Garant, ett märke som uppfyller stor plats av skafferiet och kyl och frys hemma hos oss. De undrade om jag var intresserad av att få hem lite varor och pröva deras recept på garanterat goda lussebullar. Vilket jag självklart ville, dessvärre hann jag inte göra dem innan jul. Men med mitt nya motto, om att julen varar till tjugondag knut, så bestämde jag mig därför för att baka dem i dag. De var precis som utlovat oerhört goda och luftiga, maken som är något av en expert tyckte att de var några av de bästa han har smakat. Garant hade inga krav på att jag skulle blogga om lussekatterna, men då det är ett mycket gott recept på lussebullar så vill jag tipsa er läsare. Om ni som jag ska njuta av julen länge i år, gör dessa nu, eller spara receptet till nästa år (recept följer nedan).    


                          

Jag njöt av att få använda min "julbulleskål" som jag inte har hunnit använda tidigare i år, den kommer från mason cash och är inköpt i London. Nedan ser ni det färdiga resultatet på mitt nya fat med tillhörande kupa, som jag har fått av min mamma, visst ser det juligt och fint ut?! Passar perfekt till lussekatter.  

                          

Lussekatter
ca 35 stycken

Steg 1

5 dl garant ekologiska mjölk rumstempererad
100 g jäst
10 dl garant vetemjöl

Smula jästen och häll över mjölken. Blanda i mjölet och arbeta degen i fem minuter, Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Steg 2

200 g smält avsvalnat smör
2 dl garant strösocker
¾ tsk salt
8 dl garant vetemjöl
1 g/2 påsar garant saffran

Blanda alla torra ingredienser, arbeta in smör och de torra ingredisenserna i degen (görs med fördel med maskin). Kör degen/knåda den i 10 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Steg 3

Baka ut lussebullarna, och lägg på plåt med bakplåtspapper. Garnera med russin och låt jäsa i 20 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 6-8 minuter.

Källa: Garant.

Postat av: Vardaxlyx

Hallo hallo söta du! Jag vill info dig att din superduper inspirerande blogg är dagens blogg hos lilla mig =)

Jag vill önska dig en kanon bra dag!

KRAM

2012-01-07 @ 09:50:27
URL: http://vardaxlyx.devote.se
Postat av: Inspiration by Åsa

Vilken fin blogg och bilder du har, ger mig inspiration! :-)

2012-01-07 @ 12:20:11
URL: http://www.inspirationbyasa.se/
Postat av: SOFIE

Hej Viktoria! Har mailat dig en fråga om din vita chokladtårta, vad man ska ha i mellanlagret...vi är lite förvirrade.. har du tid får du gärna svara! vi står i köket så att säga;-P



Kramar

2012-01-07 @ 14:00:30
URL: http://litendelavmig.se
Postat av: Viktoria - Pinkpastry



Vardaxlyx: Tack snälla söta du, ska genast in och kolla. Stor kram och tack igen!



Inspiration by Åsa: Tack snälla, stor kram!



SOFIE: Hej!

Förlåt att jag inte svarar förens nu, har sovit på soffan halva dagen. (så har itne sett det förens nu). Va kul att ni ska göra den, är supergod. Som det står i receptet ska chokladen smältas och sen blandas med philadelphian. Den får då "normal" frosting konsistens.Det är den som Leila brukar göra: http://www.recept.nu/1.309181/leila_lindholm/kakor_tartor/agg_mejeri/leilas_wedding_cupcakes_med_vit_choklad. Supergod! Men som med all chokladsmältning så ska den bara smälta, inte övervärmas.Stort lycka till, önskar er ett prefekt 1 - årskalas. Hör gärna av er vad ni tyckte om tårtan. Stor kram!

2012-01-07 @ 15:40:37
Postat av: Tanja

Hej Viktoria!

Jag lånade en bild (och länkade förstås) från din blogg, hoppas det är okej! Var ju tvungen att testa den där syrupen:-)



http://frokengredelin.blogspot.com/2012/01/med-smak-av-polkagris.html

2012-01-08 @ 14:38:07
URL: http://frokengredelin.blogspot.com/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Tanja: Tack snälla för länken och de fina orden. klart det är ok, så länge man länkar. Hoppas det känns bättre snart, skickar en stor kram!

2012-01-08 @ 15:36:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: