Jordnötssmör & karamell puffar

Viktoria I . 2012-07-16 14:59:30 . Bakning

 
I går kväll fick vi en "sista minuten" inbjudan till en mycket trevlig och god fonduekväll. Vi ville givetvis ha med oss en liten present till värdparet. En av de bästa "gå bort presenterna" tycker jag är hembakat. Detta receptet är perfekt vid de tillfällena då du vill ha något fantastiskt gott, snabbt! Du rör i hop kakan på fem minuter, sen måste den dock stelna i cirka 2 h i kylskåp (perfekt under tiden ni gör er iordning). Denna kakan/godiset är en favorit hemma hos oss. Den är mjuk/seg och med fantastisk smak av karamell och jordnötssmör, och går dessutom supersnabbt, perfekt när sötsuget slår på. Recept följer nedan.    
 
 
Jag har lyft ur kakan ur formen med bakplåtspappret och knytet ett sidenband runt, snabbt och enkelt!  
 
Jordnötssmör & karamell puffar
 
1 dl strösocker
1 dl packat ljust brun farin socker
2,4 dl ljus sirap
1 burk skippy creamy jordnötssmör 350 g
9,5 dl Rispuffar (puffat rostat ris, när jag var liten kallade mamma dem jam jam) 
 
Gör så här
 
Klä en ugnsform cirka 20x30 cm med bakplåtspapper. Mät upp rispuffarna och jordnötssmöret och ställ åt sidan. Ta fram en stor kastrull i den blandar du samman strösocker, farin socker och sirap. Koka upp, ta bort från värmen och blanda i jordnötssmöret och rispuffarna. Blanda snabbt tills det är jämnt och häll upp i den förberedda ugnsformen, platta till något med en värmetålig slickepott. Ställ in i kylen och låt stelna. Skär ev. i bitar, förvara i kylskåp.  
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 
Postat av: Camilla

Hej!
Kul att du hittade till mig ;) Nyfiken hur dock...

Du har helt rätt, detta ser supersmaskigt ut och jag älskar jordnötter.

Tycker du har en superfin blogg och jag blir så inspirerad av alla dina tips. Tack för det och kram till dig.

Svar: Via google = ). Tack snälla söta för den fina kommentaren, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2012-07-16 @ 20:28:28
URL: http://larsols.wordpress.com
Postat av: Anna

Får man inte socker-rus efter det där smarriga så vet jag inte vad som krävs! Verkar hur gott som helst ju!

Svar: Ja det är nästan för gott, man kan inte sluta äta dem liksom = )
Viktoria Ingvarsson

2012-07-17 @ 15:41:08
URL: http://www.smid.blogg.se/smidsfashion
Postat av: Simone

mums va gott,jösses

Svar: Ja så gott = )
Viktoria Ingvarsson

2012-07-18 @ 13:12:28
URL: http://smulansbakblogg.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: