Bordsdekoration till påsk

Viktoria I . 2012-03-25 12:43:00 . DIY, Repurposed, Upcycled


Nu närmar sig påsken och som ni säkert vet så gillar jag att uppmärksamma åstiderna/helger, i inredning och bakning. Påsken är en av mina favorit högtider och har nu även fått en egen kategori här i bloggen. Jag älskar de glada pastelliga färgerna, de söta små hararna, kycklingarna, och ledigheten. Varje år så brukar jag göra en liten "påskgrupp", som blir en fin bordsdekoration som får pryda köksbordet till påskmiddagen. Denna är mycket enkel att göra och imponerar stort. Hos oss är det inte påsk utan en liten blommande påskkartong. Instruktioner följer nedan.

                                                         
Påsk bordsdekoration Äggkartong med "blommande ägg"

Äggkartong
Ägg
vatten
Påskliljor tête a tête 

Gör så här
Ta fram en äggkartong (valfritt hur stor). Knäck endast toppen av lika många ägg som det finns plats för i äggkartongen. Ös ur innehållet. Skölj ur äggen försiktigt så de blir rena och fina. Låt äggen torka helt och hållet, helst över natten. Sätt tillbaka äggen i kartongen. Fyll äggen med vatten och sätt i påskliljorna.

Om du har ett längre bord är det snyggt att sätta ut flera små äggkartonger på bordet, alternativt en större äggkartong tillexempel ett 12 - pack. Det går även att variera med andra sorters blommor, dock är det en fördel om det är lite mindre blommor (som ovan) så att äggen syns.  

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/