Banana layer cake, Baby shower tårta

Viktoria I . 2012-03-20 09:02:09 . Bakning


Helgens baby shower tårta var en Banana layer cake. En klassisk amerikansk layer cake med banan smak och cream cheese frosting. Tårtan är enkel att göra och passar till både fest och vardag. Den är dessutom oerhört saftig och fantastiskt god. Receptet är mitt eget som jag experimenterade ihop efter vår resa till New York, där jag åt god och saftig banankaka överallt. Denna är ännu godare, ja den godaste amerikanska tårtan som jag har smakat (recept följer nedan). Bli inte avskräckta av de stora mängderna ingredienser utan ha i åtanke att det ska bli två höga bottnar, så det blir en hög fin och fantastiskt god banana layer cake. 
 

                          


Banana layer cake


6 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
3 stora bananer
2 tsk vaniljsocker
2 dl filmjölk
4 dl strösocker
2 dl margarin (hårt, skär i kuber och tryck ner i ett dl mått)
3 ägg

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram två springformar 20 cm, fäst ett bakplåtspappaer i botten av varje form. Smörj formarna inklusive bakplåtspapprerna väl med margarin (eller wilton cake tin relase vilket jag använde). Ta fram en stor skål, i den blandar du vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, ställ skålen åt sidan. Ta fram en ny skål, där i mosar du bananerna, blanda sedan i filmjölk och ställ även den skålen åt sidan. Ta fram en ny skål där du vispar margarin och strösocker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och vispa efter varje ägg. Om vartannat rör du i mjölblandingen och bananblandingen. Häll smeten i de förberedda formarna och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 - 35 minuter, kontrollera med sticka. (Ett tips för att få lika höga bottnar är att väga formarna med smet i, väger de lika mycket, blir det lika höga bottnar). Stjälp upp bottnarna på galler och låt svalna helt.

Bottnarna går utmärkt att göra i förväg och frysa, ta fram dem dagen innan så de hinner tina. Eller förvara lufttätt i burk upp till 2 dagar.

Gör frostingen! Vänta dock till samma dag som tårtan ska förtäras.

Frosting
375 g philadelphia
6 dl florsocker

Gör så här
Ta fram en bunke, lägg i philadelphian. Sikta i florsockret. Vispa med elvisp tills frostingen går ihop.

Nu är det dags att lägga ihop tårtan. Ta fram ett kakfat. Lägg första botten med översidan (den toppiga) neråt. Bre på frosting ovanpå. Lägg på nästa botten på samma sätt, det vill säga med översidan neråt. Tryck till lite lätt ovanpå med handen. Täck hela tårtan med frosting. (Jag tycker att denna palett fungerar utmärkt till ändamålet).

Vänta med att lägga ihop och frosta tårtan tills dagen då den ska förtäras.

Eventuell dekoration. Jag har dekorerat tårtan med en tårt vimpel, steg för steg guide för hur du gör din egen tårtvimpel finner du här.

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/


Postat av: Katarina

Den här kakan ser underbar ut. Tror till och med att min tårthatande dotter skulle äta. Det är ju praktiskt taget bara banan (hon äter inte grädde).



Ja, vad roligt! Om du är intresserad av foton, bara hör av dig. Vore jättekul :)

2012-03-20 @ 10:20:03
URL: http://brakatarina.se
Postat av: M

Hur kan du vara smal när du bakar så myckett??? :O

2012-03-20 @ 17:44:04
Postat av: M

Jag älskar att baka.. men jag äter ju upp allt och då får jag sånna skuldkänslor..! Hur håller du dig smal?

2012-03-20 @ 17:45:24
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Katarina: Tack snälla, ja den var supergod. Låter superpännande med foton, stor kram!



M: Jag har sen tidigare erfarenheten av att ha det på andra hållet. Varit för smal, och kunnat äta hur mycket som helst. Än så länge så kan jag äta det mesta, men försöker givetvis att inte få i mig för mycket socker för hälsans skull. Men visst jag äter nog för mycket socker.



M: Visst är det roligt och baka. Tråkiga känslor som du beskriver. Stor kram!

2012-03-20 @ 19:08:44
Postat av: Anne

Här har du en frälst ny läsare. Vilken underbar blogg. Och massor av ljuvliga recept. Kommer bli stammis här (och gå upp några kilo) framöver!



2012-03-20 @ 19:55:40
URL: http://annewerner.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Anne: Tack snälla va roligt, varmt välkommen!

2012-03-20 @ 20:23:12
Postat av: Lina

Det är ett mycket gott recept och jag kan säga till alla som inte har provat det ska göra det nu!

Din blogg är så bra!

Besök gärna min blogg som handlar om mode, skönhet och lite smått och gott från mitt liv ;)

2012-03-20 @ 21:13:13
URL: http://linasnicelife.blogg.se/
Postat av: Jessica

2 dl margarin? Flytande då eller?

2012-03-20 @ 23:02:10
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Lina: Tack snälla, var inne på din blogg och tittade = )



Jessica: Hårt margarin som skärs i kuber och trycks ner i dl mått.

2012-03-21 @ 06:43:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: