Julkrans, steg för steg guide julkrans av julkulor

Viktoria I . 2012-11-29 16:02:00 . JUL

 
Jag har alltid älskat dörrkransar. Jag tycker att de ger ett hemtrevligt och välkomnande intryck. Nu till jul har jag valt att göra en extra festlig julkrans som jag vill tipsa er läsare om. Detta är något jag har velat göra i flera år, efter att ha sett "julkulegirlangerna" på Selfridges i London. En julkrans gjord av glittrande julkulor.  
 
 
 
Jag älskar min julkulejulkrans. Den pryder nu vårt skåp i hallen, som är det första man ser när man kommer in till oss. Jag hade tänkt hänga den på ytterdörren, men så klokt som maken sa, den måste vi ha inne så vi kan njuta av den hela tiden. Julkulekransen var även mycket enkel att göra och få saker behövdes. En "steg för steg" guide och instruktioner för hur du gör en julkrans av julkulor, finner du nedan.
 
 
Du behöver: ståltråd (en som är ganska tjock, dock måste kulorna gå att trä på den), sidenband, och julkulor. (Om julkulorna sitter löst i deras fästen, behöver du även en limpistol. Då får du börja med att lossa alla fästen och sedan limma fast dem så de sitter fast ordentligt). Jag köpte tre paket med 50 julkulor i vardera det vill säga totalt 150 julkulor, jag hade ett tiotal kvar. Använd plastkulor då de är lättare (så kransen håller formen).
 
 
Steg 1: Trä julkulorna på ståltråden.
 
 
Steg 2: Trä på julkulorna omlott om varandra och pressa ihop dem lite, så att ståltråden inte syns.
 
 
Steg 3: Upprepa proceduren och forma samtidigt ståltråden till en kransform, det vill säga rund.
 
 
Steg 4: När du tycker att julkransen börjar bli tillräckligt stor. Öglar du ihop ståltrådsänderna och klipper bort eventuell överflödig ståltråd. (Se bild nedan).
 
 
Steg 5: Julkransen hängs lämpligast där julkransen är ihopöglad. För att dölja detta knyter du ett sidenband över öglan, förslagsvis en rosett.
 
 
 Steg 6: Häng, lägg, ställ kransen där den ska sprida julglädje.
 
 
Tada klart! En mycket festlig och julig julkrans, som ger ett mycket pampigt intryck. Tänk att bli välkomnad av denna krans som gäst, underbart! Jag kan tänka mig att denna krans mår bäst av att hänga inomhus, som hos oss i ett trapphus. Eller inne i ert hem, tillexempel på insidan av ytterdörren, eller på soffbordet med ljus i. Perfekt att återanvända från år till år. Eller gör en och ge bort i present, vilken julklapp.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
För mer tips om pynt och julpyssel kolla under kategorin JUL.
 
 
Postat av: Anonym

ståltråden ser ut att vara i fyra rader, eller är det för att den är böjd?? Ska man dra ut den eller? Eller trär du en rad i taget, eller alltihopa, blir det inte för tjockt då?

Svar: Ja det håller jag med dig om att det ser ut som. Jag köpte cirka tre meter ståltråd som är ihop rullad på bilden. Men det var endast en "tråd" som jag trädde på kulorna på och sedan klippte jag av resterande ståltråd och rullade ihop igen och sparade till framtida kransar. Det kanske syns bättre på bild 5 & 6 att det var en tråd som jag trädde kulorna på. Jag hoppas det var svar på din fråga, hör gärna av dig om du har fler frågor.
Viktoria Ingvarsson

2012-11-29 @ 19:38:18
Postat av: LenaJL

Påhittiga du! :) love it!

Svar: Tack snälla söta!
Viktoria Ingvarsson

2012-11-29 @ 22:42:06
URL: http://www.lillafavoriten.blogg.se
Postat av: Katarina

Den var verkligen helt underbar!

Svar: Tack snälla söta!
Viktoria Ingvarsson

2012-11-30 @ 10:40:16
URL: http://brakat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: