Världens godaste Äppelpaj, Salted Caramel Nutty Apple Pie

Viktoria I . 2012-09-24 18:30:00 . Bakning

 
Denna paj har jag tipsat er om tidigare, men i mitt tycke så är det världens godaste äppelpaj. Kombinationen av äpplen, saltad dulce de leche, kanel och nötter är himmelsk. Den räcker till många och är enkel att göra, så passa på nu när det finns äpplen, eller gör den året om, så god är den! Recept följer nedan.    
 
 
 
Paketerad och färdig att bjuda på! När jag ska bjuda på fika tycker jag att det är minst lika viktigt att det är fint förpackat. Det är även praktiskt och inte bara fint med en liten etikett som berättar vad det är för något, på baksidan kan man även skriva vad det innehåller för att underlätta för eventuella allergiker.    
 
Salted Caramel Nutty Apple Pie
 
Botten
170 g rumsvarmt margarin
2 dl råsocker
1 tsk kanel
3/4 tsk salt
0,5 tsk bikarbonat
2 1/4 vetemjöl
1 dl fint hackade valnötter
1 dl fint hackade pecannötter
4,5 dl havregryn
 
Fyllning
7 dl (ca 3 äpplen) skalade och klyftade
0,5 tsk salt
0,5 tsk kanel
2/3 burk dulce de leche (koka i 3 timmar och låt svalna helt, se guide här)
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en form cirka 20 x 30 cm, smörj den med margarin. Vispa samman margarin, råsocker, kanel, salt och bikarbonat. Blanda i vetemjöl, nötter och havregryn, blanda tills du har fått en smuldeg. Ställ 2,5 dl av smuldegen åt sidan. Resterande deg trycker du ut i pajformens botten. I en annan bunke blandar du samman äpplena, salt och kanel, fördela det jämnt över pajbottnen. Bre ut dulce de lechen jämnt över äpplena. Strö över smuldegen som du hade ställt åt sidan. Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter, tills äppelbitarna precis har mjuknat (kontrollera med en sticka). Ta ut och låt svalna helt.
 
God som den är, eller servera med vaniljsås eller glass.
 
(Går utmärkt att baka dagen innan, förvara i kylskåp).
 
 
 
Postat av: Toves träningsblogg

Såg ju inte helt fel ut :-)

Svar: Nej det är sååå gott = )
Viktoria Ingvarsson

2012-09-24 @ 21:16:08
URL: http://www.tovestraningsblogg.blogg.se
Postat av: ☆ Fru Eriksson

Vackert & låter sååå gott :)
1000-Tack för receptet/Kram

Svar: Tack snälla, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2012-09-25 @ 10:05:42
URL: http://frunsblogg.blogspot.se/
Postat av: Marja - Baka Sockerfritt

Vilken härlig blogg med otroliga bakverk! Så god denna äppelpaj ser ut, älskar att ha massor av nötter på mina pajer :)

Svar: Tack snälla! Ja den är himmelsk = )
Viktoria Ingvarsson

2012-09-26 @ 15:36:47
URL: http://bakasockerfritt.blogg.se/
Postat av: Simone

Låter som en dröm och ja tycker du ska tävla med denna på bak & dessert






Svar: Tack = ). Vad är det för tävling? Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2012-09-26 @ 17:10:16
URL: http://smulansbakblogg.blogspot.se
Postat av: Lisa

Hej!
Ska nötterna vara 1 dl innan eller efter de är hackade?

Svar: Ber om ursäkt att mitt svar har dröjt har varit bortrest, det ska vara 1 dl hackade.
Viktoria Ingvarsson

2012-11-01 @ 15:00:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: