Ge bort en kryddväxt!

Viktoria I . 2013-04-28 10:00:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Idag är jag bjuden på lunch hemma hos en gammal studiekamrat. Som ni vet tycker jag att det är trevligt att ha med sig något litet när man är bortbjuden. Jag har tidigare tipsat om att ge bort en köksträdgård, något som brukar vara mycket uppskattat. Nedan följer en lite snabbare och enklare variant, som jag vill tipsa er läsare om, kryddväxt i skål. Då får mottagaren inte bara en lyxig och god färsk kryddväxt att pryda köksbänken med, utan även en fin gåva till hemmet (skålen) som sedan kan få nya användningsområden. Instruktioner följer nedan.
 
 
 
Den vackra skålen i lila glas har jag fyndat på TGR, vilken jag tycker skulle bli en perfekt liten godisskål när kryddväxten har ätits upp.
 
Kryddväxt i skål
 
1 skål
1 kryddväxt
Snöre att binda om växten, fint, men ger även lite styrsel
1 gaffel
1 kort/etikett, jag har gjort mitt av en gammal papperspåse
 
 
Gör så här
 
Plantera kryddväxten i skålen. Om det behövs, knyt ihop växten med ett snöre. Gör en etikett. Kör ner gaffeln i jorden, fäst etiketten i gaffelns tänder (se bilden ovan). Vattna, tada klart!
 
Kryddväxtskålen går utmärkt att plantera dagen innan.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler exempel på enkla och kul "gå bort presenter" finner du här.
 
 
 

2 kommentarer

Buy Less

Viktoria I . 2013-04-23 16:46:00 . Inredning/Hemma hos oss

 
 
Jag älskar vår nya tavla som pryder vardagsrummet. Ett tänkvärt budskap, en liten påminnelse till en shopoholic som jag, om att några av de bästa sakerna i livet är gratis. I vardagsrummet har jag en liten tavelvägg (här ser ni delar av den: ett porträtt av mig, maken och hunden, en inramad vintage scarf från Rom) dock har jag tavlorna stående på golvet. Jag tycker att det blir snyggare, det skapar lite ataljekänsla. 
 
 
 
Andra tavlan på våra 121 kvm, där det står fuck på, but i love it.
 
 

2 kommentarer

Cake Pops Kurs

Viktoria I . 2013-04-14 17:01:00 . Kurser

 
Föregående helg hade jag kurs på Medborgarskolan Växjö i Cake Pops och Cake Balls. På Medborgarskolan håller jag kurser i allt från blöjtårtor till amerikanskt julgodis. Vid varje kurstillfälle får deltagarna ta med sig sina alster hem, samt ett cirka 20 sidigt kompendie. Det anordnas även lotterier med fina priser och kurserna hålls i en estetiskt tilltalande pastellig miljö.  Nedan följer bilder från kurstillfället.
 
 
 
Deltagarna hälsades välkomna av ett tårtpapper på Medborgarskolans yterdörr. Tips! Tårtpapper är ett mycket prisvärt sätt att förhöja känslan av fest. På bilden nedan skymtar ni ett flaggspel som jag har gjort av tårtpapper (vik tårtpapper på mitten, limma i mitten och fäst på snöre).  
 
 
Vi började med en liten föreläsning kring Cake Balls...
 
 
och Cake Pops, vi gick igenom tips och trix, historik och så vidare. All denna information, samt massor av Cake balls och Cake Pops recept, inköpslistor, steg för steg guider, bok - och länktips, med mera, fick deltagarna även med sig i ett kompendie.
 
 
Sen började vi att baka Cake Pops och Cake Balls i massor, med smaker som Oreo, Jordgubbs Cheesecake, Smultron, Citron, Blåbärspaj, Äppelpaj, och Kladdkaka. Det blev en hel del provsmakning och varje kursdeltagare fick med sig 17 stycken Cake Pops/Cake balls hem.
 
 
Oasis tycker jag är det bästa sättet att låta "stående" Cake Pops stelna på. Andra tips är: durkslag på fel håll,  stängd äggkartong och göra hål lika stora som Cake Pop pinnarna och sedan doppa Popsen och sätta pinnen i hålet och se till att den nått botten så Cake Popen står stadigt.
 
 
Under tiden som vi bakade hade vi även lite lotteri...(här skymtar ni även dagens kursförkläde, fyndat på senaste Gekåsbesöket).
 
 
med ett första, andra och tredje pris.
 
 
Till sist var det dags att dekorera de färdiga Cake Popsen och Cake Ballsen. Med färgglada papper, sax, lim, penna, tandpetare och sidenband, kan du göra mycket vackra dekorationer till Cake Pops och Cake Balls. Vilket ni kommer att se mina fantastiskt duktiga elevers exempel nedan.
 
 
Tips! Det är jättefint och går snabbt och enkelt att dekorera Cake Balls med små flaggor. Det behövs endast papper, sax, lim och tandpetare (du klipper ut små flaggor som du klistrar runt tandpetaren). Det är fint att skriva på de små flaggorna tillexempel smak, namn, grattis.
 
 
Cake Pops blir ännu finare med sidenbandsrosetter...och cellofan.
 
 
Jag vill ännu en gång tacka deltagarna för en fantastiskt härligt pastellig och god eftermiddag tillsammans. Om ni är intresserad av mina kurser, eller att boka in event som tillexempel möhippor, baby showers och liknande. Kontakta mig eller Medborgarskolan i Växjö
 
 

3 kommentarer

Mini Donuts

Viktoria I . 2013-04-06 17:37:00 . Bakning

 
Som ni vet är jag barnsligt förtjust i mini donuts. De är små, söta, går snabbt att göra och är kul att dekorera. Jag tycker att de känns lite chica och passar utmärkt att servera på olika festligheter. Mini donutsen nedan ska min storasyster servera på en Baby Shower idag. Rosa mini donuts är en personlig favorit. Men det kan även vara gott och fint att servera dem ihop med choklad mini donuts, recept följer nedan.  På festen tycker jag att det är snyggt att helt enkelt servera dem i en rosa kartong och inte lägga upp dem på ett fat, det känns lite amerikanskt.  
 
 
 
Här ligger mini donutsen i en rosa cupcakekartong med tårtpapper i botten. Tips! Tårtpapper är söta och prisvärda, ger snabb festkänsla.
 
Choklad Mini Donuts

4,7 dl vetemjöl
1,8 dl strösocker
2 tsk bakpulver
¼ tsk kanel
1 tsk salt
1,8 dl mjölk
2 ägg uppvispade
1 tsk vaniljextrakt
1 msk smält margarin
 
Gör så här
 
Blanda samman de torra ingredienserna i en stor skål. Ta fram en till skål där du blandar samman övriga ingredienser, rör sedan samman. Sätt på din mini donut maker och grädda dina mini donuts enligt anvisningarna.
 
Källa: Centurion.
 
Choklad Glasyr
 
200 g 70% choklad
 
Gör så här
 
Finhacka chokladen. Smält den över vattenbad. Med denna glasyr tycker jag att det är enklast att doppa munken till hälften, skaka av och sen vända munken med den glaserade ytan uppåt och låta torka på bakplåtspapper. Lägg på ev dekoration tillexempel strössel direkt.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Rosa Mini Donuts 
 
4,7 dl vetemjöl
1,8 dl strösocker
2 tsk bakpulver
¼ tsk kanel
1 tsk salt
1,8 dl mjölk
2 ägg uppvispade
1 tsk vaniljextrakt
1 msk smält margarin
 
Gör så här
 
Blanda samman de torra ingredienserna i en stor skål. Ta fram en till skål där du blandar samman övriga ingredienser, rör sedan samman. Sätt på din mini donut maker och grädda dina mini donuts enligt anvisningarna.
 
Källa: Centurion
 
Rosa Glasyr
 
2,4 dl florsocker
3 - 5 msk mjölk
ev. karamellfärg
 
Gör så här
 
Ta fram en skål häll i florsockret, tillsätt mjölken under omrörning. Rör tills glasyren är slät och inte har några klumpar. Tillsätt ev karamellfärg. Med denna glasyr tycker jag att det är enklast att doppa munken till hälften, skaka av och sen vända munken med den glaserade ytan uppåt och låta torka på bakplåtspapper. Lägg på ev dekoration tillexempel strössel direkt.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 
 

5 kommentarer