Cake Pops Kurs

Viktoria I . 2013-04-14 17:01:00 . Kurser

 
Föregående helg hade jag kurs på Medborgarskolan Växjö i Cake Pops och Cake Balls. På Medborgarskolan håller jag kurser i allt från blöjtårtor till amerikanskt julgodis. Vid varje kurstillfälle får deltagarna ta med sig sina alster hem, samt ett cirka 20 sidigt kompendie. Det anordnas även lotterier med fina priser och kurserna hålls i en estetiskt tilltalande pastellig miljö.  Nedan följer bilder från kurstillfället.
 
 
 
Deltagarna hälsades välkomna av ett tårtpapper på Medborgarskolans yterdörr. Tips! Tårtpapper är ett mycket prisvärt sätt att förhöja känslan av fest. På bilden nedan skymtar ni ett flaggspel som jag har gjort av tårtpapper (vik tårtpapper på mitten, limma i mitten och fäst på snöre).  
 
 
Vi började med en liten föreläsning kring Cake Balls...
 
 
och Cake Pops, vi gick igenom tips och trix, historik och så vidare. All denna information, samt massor av Cake balls och Cake Pops recept, inköpslistor, steg för steg guider, bok - och länktips, med mera, fick deltagarna även med sig i ett kompendie.
 
 
Sen började vi att baka Cake Pops och Cake Balls i massor, med smaker som Oreo, Jordgubbs Cheesecake, Smultron, Citron, Blåbärspaj, Äppelpaj, och Kladdkaka. Det blev en hel del provsmakning och varje kursdeltagare fick med sig 17 stycken Cake Pops/Cake balls hem.
 
 
Oasis tycker jag är det bästa sättet att låta "stående" Cake Pops stelna på. Andra tips är: durkslag på fel håll,  stängd äggkartong och göra hål lika stora som Cake Pop pinnarna och sedan doppa Popsen och sätta pinnen i hålet och se till att den nått botten så Cake Popen står stadigt.
 
 
Under tiden som vi bakade hade vi även lite lotteri...(här skymtar ni även dagens kursförkläde, fyndat på senaste Gekåsbesöket).
 
 
med ett första, andra och tredje pris.
 
 
Till sist var det dags att dekorera de färdiga Cake Popsen och Cake Ballsen. Med färgglada papper, sax, lim, penna, tandpetare och sidenband, kan du göra mycket vackra dekorationer till Cake Pops och Cake Balls. Vilket ni kommer att se mina fantastiskt duktiga elevers exempel nedan.
 
 
Tips! Det är jättefint och går snabbt och enkelt att dekorera Cake Balls med små flaggor. Det behövs endast papper, sax, lim och tandpetare (du klipper ut små flaggor som du klistrar runt tandpetaren). Det är fint att skriva på de små flaggorna tillexempel smak, namn, grattis.
 
 
Cake Pops blir ännu finare med sidenbandsrosetter...och cellofan.
 
 
Jag vill ännu en gång tacka deltagarna för en fantastiskt härligt pastellig och god eftermiddag tillsammans. Om ni är intresserad av mina kurser, eller att boka in event som tillexempel möhippor, baby showers och liknande. Kontakta mig eller Medborgarskolan i Växjö
 
 
Postat av: M

Vad kul! Önskar att jag bodde närmare.

Har förövrigt ett fat med cake balls ståendes i kylen. Gjorda på singoalla citron och täckta med vit choklad, himla gott men väldigt mäktigt. Favoriten är dock med ballerina kladdkaka :)

Svar: Åhh det önskar jag också, låter mums!
Viktoria Ingvarsson

2013-04-15 @ 13:29:32
Postat av: Nickie - Villa Bergli

Så fina! Vilket inspirerande inlägg!
Ska prova att baka cakeballs nån dag :)

Svar: Tack snälla söta för din fina kommentar, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-04-15 @ 14:32:22
URL: http://myfairytalecastle.blogg.se/
Postat av: Amanda

Underbara cake pops! Det ska vi också ha på min sons dop på lördag!:-)

Svar: Ja visst är dem, åhh så mysigt, då önskar jag er en fantastisk lördag. Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-04-23 @ 20:11:17
URL: http://aochmflyttarin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: