DIY Glaskakfat

Viktoria I . 2013-12-10 20:01:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Som nämnt tidigare kommer nog alla i min bekantskapskrets snart ha kak/tårtfat signerade Viktoria. Dels då det är så kul och de blir ju så söta små kakfat. Det är dessutom mycket bra presenter, då man i mitt tycke alltid behöver kakfat. I fredags var jag som nämnt bjuden på en härlig tillställning hos en kollega, innan det var vi bjudna på en fördrink hos en annan kollega, även det mycket trevligt och självklart skulle ju även hon ha en liten present, det vill säga ett glaskakfat. Om det ska bli en present har jag ju tidigare tipsat er läsare om att göra kakfaten av delar som passar mottagaren, för att göra gåvan lite mer personlig. Ett annat tips är att göra ett kakfat som går i samma stil som mottagarens heminredning. Då jag tycker att kakfat ska stå framme som en del av inredningen, det ger lite bistrokänsla och ser hemtrevligt ut (det går ju även utmärkt att lägga frukt på). Om du vill göra ett eget glaskakfat finner du instruktionerna nedan.
   
 
 
I fallet ovan tror jag lyckades fånga mottagarens inredningsstil. Då hon senare meddelade att hon ännu hade kakfatet stående framme då det såg så fint ut. Hon har lite blandat modernt och gammalt, fina vita golv och så, vilket jag tycker gifter sig alldeles utmärkt till detta kakfat.
 
DIY Glaskakfat
 
1 glastallrik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 glasljusstake på fot
Tvåkomponentslim (när du ska limma glas, kontrollera att limmet är transparent)
 
Gör så här
 
Leta upp en tallrik och en ljusstake. Jag hittade en kul glastallrik med bilar på och en ljusstake/"fot" i matchande glas (båda är loppisfyndade). Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Tips! Använd tvåkomponentslim till sådant som ska användas dagligen och tåla tyngd, stor skillnad jämfört med klister, sitter som berget.
 
DIY glaskakfat för att ge bort i present
 
1 kakfat
Sidenband
Etikett
 
Gör så här
 
Bind en etikett runt kakfatets fot, där det står eventuella skötselråd, som i fallet ovan, handdiskas.
 
P.S Det är även snyggt att lägga något gott på fatet och slå in det i cellofan, se här.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer DIY och återvinning finner du här.
 
Fler exempel på enkla och kul presenter att göra själv finner du här.

 
Postat av: Kikan

Så himla fint!!!!! Nu blev jag sugen på att dammsuga varenda loppis efter fina fat och ljusstakar. Kram!

Svar: Tack snälla söta! Ja som du märker gör jag det = ). Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-12-11 @ 08:01:42
URL: http://hemmahoskikan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: