DIY Kakfat

Viktoria I . 2013-12-02 17:11:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Som ni vet så gillar jag att pyssla och göra egna saker. Mitt senaste favoritpyssel är att göra egna kakfat. Jag tycker att det är helt otroligt att man kan göra något så fint av något så enkelt som en gammal ljusstake och en tallrik. Snabbt, enkelt och dessutom går det att variera i oändlighet. Recycling när den är som bäst. Dessa små sötnosar blir även mycket uppskattade presenter. De passar att ge bort till de flesta och vid de flesta tillfällen. Jag tycker alltid att det är roligare att ge bort något hemmagjort. Då jag tycker att det är extremt roligt att göra dessa kakfat, kan jag tänka mig att snart alla i min bekantskapskrets har ett. Om du också vill göra ett eget kakfat, följer instruktionerna nedan.  
 
 
 
Tips! Ska kakfatet bli en present, försök då att leta upp "delar" som passar mottagaren. I fallet ovan går kakfatet i naturfärger och det är föreställande en blomma. Kakfatet ovan var en present till en kollega som ska sluta, han är en naturvän och gillar det lite mera enkla.   
 
DIY Kakfat
 
1 mindre tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik och en vacker ljusstake. Jag hittade en vacker tallrik i ljusbeige, vilken liknade en blomma, med en fot i matchande färg (loppisfyndade). Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Tips! Använd tvåkomponentslim till sådant som ska användas dagligen och tåla tyngd, stor skillnad jämfört med klister, sitter som berget.
 
DIY Kakfat att ge bort
 
1 kakfat
Sidenband
Etikett
 
 
Gör så här
 
Bind en etikett runt kakfatets fot, där det står eventuella skötselråd, som i fallet ovan, handdiskas.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer DIY och återvinning finner du här.
 
Fler exempel på enkla och kul presenter att göra själv finner du här.
 
 
Postat av: Hanna Karlsson

Vad fint det blev!

Svar: Tack snälla söta. Lite lätt beroendeframkallande pyssel, så kul!
Viktoria Ingvarsson

2013-12-03 @ 11:44:23
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: