Fikon & Glögg Marmelad

Viktoria I . 2013-12-23 13:18:00 . JUL

 
Som ni vet så älskar jag julen och vill hinna med så mycket julpyssel som möjligt. Därför vill jag tipsa er om en mycket fin marmelad till jul i sann "Quick fix" anda, Fikon & Glögg Marmelad. Denna marmelad gör du på tio minuter och det behövs endast två ingredienser. Perfekt som ätlig julklapp. Eller att göra och ta med om du är bjuden på uppesittarkväll dan före dopparedan. Dessutom sprider den en fantastiskt julig doft under tiden som du kokar den. Nedan följer även ett tips om en mycket snygg och snabb sylthätta. Instruktioner följer.
 
 
 
Tips! Denna marmelad är mycket god att servera till ostar, så ett tips kan vara att ge bort den ihop med en ost gärna Morbier eller Roquefort.
 
Fikon & Glögg Marmelad
3 dl (Jag har gjort dubbel sats på bilden ovan)
 
250 g torkade fikon
4 dl glögg
 
Gör så här
 
Skär bort stjälken och dela fikonet i bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt glöggen. Låt koka upp och småkoka i fem minuter. Ta bort från spisen och mixa till en slät pure. Häll upp i burkar.
 
Serveras till ost.
 
Källa: Hemmets Journal.
 
Tips! Jag har gjort små sylthattar/sylthättor av en gammal papperspåse, se steg för steg guide här. Visst blir det rustikt och vackert?! Dessutom löjligt enkelt och prisvärt. Snyggaste sylthättan jag vet och man kan även skriva på den. Recycling när det är som bäst!
 
Mer Julpyssel, hemmagjorda julklappar och julgodis finner ni under kategorin JUL.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: