Kakfat av en gammal tallrik och ljusstake

Viktoria I . 2013-12-09 16:22:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Ni som har läst bloggen, vet att jag tycker att det är trevligt att ha med sig något när man är bortbjuden. Jag tycker att det är kul att pyssla ihop något själv, det blir lite mer personligt och unikt än den kanske annars traditionella chokladen/vinflaskan. Som nämnt är mitt nya favoritpyssel att göra egna kakfat, vilka blir perfekta presenter. De känns festliga, kan man inte få för många av (om ni frågar mig) och de går dessutom att variera i oändlighet, efter säsong/mottagare. Det är dessutom ett sånt pyssel som går mycket snabbt och enkelt. Jag tycker att dessa blir helt otroligt söta med tanke på att det endast är en gammal ljusstake och en gammal tallrik. De brukar dessutom bli mycket prisvärt, då delarna oftast är loppisfynd. Kakfatet nedan var en present till min kollega som bjöd in till en tillställning i fredags, snart kommer nog alla i min bekantskapskrets ha ett kakfat/tårtfat signerat Viktoria. Om du vill göra ett eget kakfat finner du instruktionerna nedan.   
 
 
 
Tips! Ska kakfatet bli en present, försök då att leta upp "delar" som passar mottagaren. Kakfatet ovan matchar mottagaren min fina kollega Madelen, då hon precis som fatet är klassik, tidlös och vacker som en blomma. Hoppas hon kommer duka fram många fikor på detta kakfat.
 
Kakfat av en gammal tallrik och ljusstake
 
1 mindre tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik och en vacker ljusstake. Jag hittade en vacker tallrik med en påsklilja och en ljusstake/"fot" i matchande grått (båda är loppisfyndade). Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Tips! Använd tvåkomponentslim till sådant som ska användas dagligen och tåla tyngd, stor skillnad jämfört med klister, sitter som berget.
 
Gör ett kakfat själv för att ge bort i present
 
1 kakfat
Sidenband
Etikett
 
Gör så här
 
Bind en etikett runt kakfatets fot, där det står eventuella skötselråd, som i fallet ovan, handdiskas.
 
P.S Det är även snyggt att lägga något gott på fatet och slå in det i cellofan, se här.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer DIY och återvinning finner du här.
 
Fler exempel på enkla och kul presenter att göra själv finner du här.
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: