Nutella Popcorn

Viktoria I . 2013-02-26 17:00:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Ikväll är jag bjuden på afterwork hos en kollega. Som ni vet tycker jag att det hör till och är kul med "gå bort presenter". Jag har tidigare tipsat er läsare om popcorn set som ätlig gåva. Det går snabbt, enkelt, går att variera i oändlighet och brukar vara mycket uppskattat. Till kvällens värd har jag gjort Nutella Popcorn, vilket är lika fantastiskt som det låter, salta popcorn, täckta med denna himmelska italienska hasselnötschokladkräm, vilket ger den där blandningen mellan söt och salt som jag är så svag för. Recept och instruktioner följer nedan.   
 
 
 
Nutella Popcorn
 
1 påse micropop, poppade
2 dl nutella
 
Gör så här
 
Poppa popcornen, häll upp i en skål och låt svalna. Förbered en bricka med bakplåtspapper. I en stor värmetålig bunke värmer du nutellan över vattenbad, tills den har smält. Rör i popcornen, rör tills de är täckta med nutella. Häll upp på den förberedda brickan, ställ in i kylskåpet och låt popcornen stelna helt.
 
Förvara svalt, i skafferi eller kylskåp.
 
Popcorn Set
 
1 sats smaksatta popcorn
Popcornlåda, den ovan är ett loppisfynd
Cellofan
Sidenband
Etikett, min är gjord av en gammal papperspåse
 
Gör så här
 
Häll popcornen i popcornlådan. Ta cellofan runt, fäst med sidenband och knyt fast etiketten. Tada klart!
 
Fler recept på smaksatta popcorn finner du här, här, och här.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler exempel på enkla och kul "gå bort presenter" finner du här.
 
 

0 kommentarer

Rosa Mini Donuts

Viktoria I . 2013-02-25 06:34:00 . Bakning

 
Som jag har nämnt tycker jag att det är barnsligt kul att göra mini donuts. Det går relativt snabbt och enkelt och sen så blir det så små och söta med. De går dessutom att variera i oändlighet, både när det gäller smak och dekoration. Än så länge måste jag säga att dessa är mina favoriter, rosa mini donuts. Dessa vore perfekta att ge bort i present (visst skulle man bli glad?!), eller att ha som tilltugg på festen (de känns lite chica tycker jag). Dessa små rosa sötnosar ska jag bjuda mina goa kollegor på idag, som jag har saknat när jag har njutit av en vecka med härligt sportlov. Recept och instruktioner för hur du gör dessa små rosa mini donuts följer nedan.
 
 
 
Rosa Mini Donuts  
 
4,7 dl vetemjöl
1,8 dl strösocker
2 tsk bakpulver
¼ tsk kanel
1 tsk salt
1,8 dl mjölk
2 ägg uppvispade
1 tsk vaniljextrakt
1 msk smält margarin
 
Gör så här
 
Blanda samman de torra ingredienserna i en stor skål. Ta fram en till skål där du blandar samman övriga ingredienser, rör sedan samman. Sätt på din mini donut maker och grädda dina mini donuts enligt anvisningarna.
 
Källa: Centurion.  
 
Rosa Glasyr
 
2,4 dl florsocker
3 - 5 msk mjölk
ev. karamellfärg
 
Gör så här
 
Ta fram en skål häll i florsockret, tillsätt mjölken under omrörning. Rör tills glasyren är slät och inte har några klumpar. Tillsätt ev karamellfärg. Med denna glasyr tycker jag att det är enklast att doppa munken till hälften, skaka av och sen vända munken med den glaserade ytan uppåt och låta torka på bakplåtspapper. Lägg på ev dekoration tillexempel strössel direkt.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 

7 kommentarer

Blomstermugg, snabbt och enkelt blomsterarrangemang att göra själv

Viktoria I . 2013-02-22 18:22:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Som ni vet tycker jag att det är kul att göra egna presenter och ge bort. Så gäller även blomsterarrangemang. Det är roligt och är ett tillfälle att få vara kreativ, dessutom tycker jag att det är roligare att ge bort något som jag har gjort själv. Idag tänkte jag tipsa om ett litet prisvärt blomsterarrangemang som går mycket snabbt och enkelt att göra själv. En blomstermugg (som jag gav till min väninna när vi hade fikadejt, det var mycket uppskattat), som ni vet gillar jag att ge saker nya användningsområden, det blir rustikt och snyggt, instruktioner följer.   
 
 
 
Ett tips! Samla på dig tekoppar och muggar. De är perfekta att plantera blommor/kryddväxter i, ta lite cellofan runt och sen ge bort i present.
 
Blomstermugg
 
1 mugg (muggen ovan kommer från ICA maxi och kostade 5 kronor)
1 krukblomma, jag planterade en påsklilja denna gång  
1 gaffel (tips! köp ett lager när du är på loppis, gafflar är de ultimata skylthållarna)
1 kort/etikett, jag har gjort mitt av en gammal papperspåse
Sidenband och cellofan (valfritt men gör det hela lite festligare)
 
Gör så här
 
Plantera blomman i muggen, vattna. Gör ett kort, fäst det i gaffelns tänder och kör ner gaffeln i blomsterarrangemanget (se bild ovan). Klä den i cellofan och knyt ett sidenband runt. 
 
Detta arrangemang går att variera i oändlighet, olika muggar (kul med en personlig mugg), koppar och blommor. Jag tycker även att det är trevlig att plantera en kryddväxt och ge bort (visst är det underbart med färska kryddor i köket?!). Arrangemanget ovan med en påsklilja skulle även bli en perfekt påskpresent.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler enkla, snabba och snygga blomsterarrangemang att göra själv finner ni här, här, här, här, och här.    
 
 
 

3 kommentarer

Handukshängare till köket av en gammal kavel

Viktoria I . 2013-02-12 19:39:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Jag vet att jag nämner detta ofta här i bloggen, men jag älskar att återanvända saker och ge dem nya användningsområden. Det är bra för miljön, plånboken, kul, personligt och det ger även den där industrikänslan till inredningen som jag gillar. Oftast är det maken som gör om här hemma hos oss, så även i detta fall, då han gjorde en handdukshängare till kökshandduken av en gammal kavel. Supersmart och supersnyggt!  Vår handdukshängare sitter på sidan av köksskåpet vid diskbänken och diskmaskinen. Jag kan tänka mig att denna upphängning även skulle vara supersnygg på sidan av en köksö eller liknande. Instruktioner för hur du gör din egen diskhanddukshängare följer nedan.   
 
 
  
 
Handdukshängare av en kavel
 
1 kavel (loppisfyndad)
2 väggfäste för rör (MA väggfäste för rör 50-126 mm i krom, jag köpte mina här)
Skruvar
 
Gör så här
 
(Till de väggfästena jag köpte fanns det med en mycket bra instruktion, för hur du fäster och borrar fast dem). Skruva fast väggfästet kring kaveln. Mät ut på väggen var du vill sätta upp din kavel. Borra upp kavlen.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.  
 
Mer DIY och återvinning finner du här.
 
 

4 kommentarer