Bestick lampa, gör en lampa av gamla bestick

Viktoria I . 2013-01-12 20:29:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
 
Som jag har nämnt tidigare i bloggen älskar jag att återanvända saker och ge dem nya användningsområden. Dels känns det bra i själen, då det är ett miljövänligt sätt. Det ger även den där industrikänslan som jag gillar. Dessutom tycker jag att det är kul med saker som man har gjort själv, mer unikt och dessutom ger det lite den där känslan som man hade när man gick hem från slöjden, den där stoltheten, det här har jag gjort själv.
 
Denna gången är det inte jag själv som har gjort, det är maken, men jag känner mig lika stolt ändå. Han har gjort en kökslampa av gamla bestick. Jag älskar den! För att han har gjort den själv, men sen även för att den ger den där industriga känslan. Med de gamla besticken tycker jag nu att det känns lite fransk bistro i vårt kök. Besticken ger även jätte häftiga skuggor på väggarna när det är lite mörkare ute. Nu längtar jag efter många och långa middagsbjudningar under denna lampa. Instruktioner finner du nedan.   
   
 
 
 Visst gifter det sig fint med den gamla franska ostskolkartan, plaststolarna, kakelugnen och besticklampan!? 
 
Besticklampa
 
Gamla bestick (gärna olika loppisfyndade, jag har allt från tårtgafflar till latteskedar)
Autosol
Lampskelett
Fiskelina
Lampsockel och lampsladd (lamphållare)
Glödlampa
 
Gör så här
 
Införskaffa ett lampskelett (makens jobb svetsade ihop vårat, så jag fick den storlek jag önskade). Räkna ut hur långt emellan du vill ha mellan varje bestick och på så sätt även hur många bestick du behöver. Borra hål uppe i varje bestick (se översta bilden). Putsa alla besticken med autosol så de blir glansiga och fina. Bind upp besticken med hjälp av fiskelina i lampskelettet, jag tyckte det var fint att hänga dem i olika höjd. Fäst lamphållaren och häng upp lampan i taket.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Som nämnt ovan älskar jag att ge saker nya användningsområden. I USA har detta fått tre olika begrepp, som jag tycker beskriver det väldigt bra. DIY (gör det själv), Repurposed (ges nya användningsområden) och Upcycled (förvandla skräp till skatter). Här på bloggen har jag även gett detta en ny kategori (se till höger) där ni kommer finna olika gör det själv tips med steg för steg guider, den heter: DIY, Repurposed, Upcycled.  
 
 
Postat av: frubalken.blogg.se

Vilken läcker! Kanske skulle man knåpa ihop en sådan och ha i köket =)

Svar: Tack, det tycker jag absolut att du ska. Jag älskar min!
Viktoria Ingvarsson

2013-01-12 @ 20:34:44
URL: http://frubalken.blogg.se/
Postat av: LenaJL

jädrar i min låda! Love it! :)

Svar: Tack, me too = )
Viktoria Ingvarsson

2013-01-18 @ 10:25:05
URL: http://www.lillafavoriten.com
Postat av: Frida

Vilken festlig lampa! Och kakelugnen i bakgrunden, den hade jag gjort vadsomhelst för.

Svar: Tack snälla, ja den är jag också super lycklig för. Har längtat efter en kakelugn i åratal, mitt tips är att ligga på de privata hyresvärdarna. Nu har jag två som jag får elda i, hade jag knappt vågat drömma om = ).
Viktoria Ingvarsson

2013-01-29 @ 23:18:44
URL: http://fridasofias.blogspot.com
Postat av: Louise

Nej vad häftigt!

Svar: Tack snälla = )
Viktoria Ingvarsson

2013-01-30 @ 13:35:19
URL: http://louisedahl.blogg.se
Postat av: Kjell

Häftigt...:)
Finns så mycket man kan hitta på.
Innovativt och skaparglatt...:)

Fridens å allt gott...K

Svar: Tack, ja det gör det = )
Viktoria Ingvarsson

2013-01-30 @ 13:47:30
URL: http://bakgardsgranden.blogg.se/
Postat av: Kaksmulan

Wow Vilken läcker lampa! Blev helt kär i den, vill ha ;)

Svar: Tack snälla, ja jag är vekrlgien kär i min!
Viktoria Ingvarsson

2013-02-05 @ 19:51:54
URL: http://kaksmulan.se
Postat av: maria

Hej!jätte fint,en fråga bara hur gjorde du för att göra hål i besticken ?,har massa silver bestick här hemma tänkte göra nått kul med dom.hälsningar maria

Svar: Hej! Tack. Min make borrade hål i dem på hans jobb. Han använde en metallborr i en pelarborr och på vissa av besticken gjorde han ett körnslag innan han borrade. Hoppas att detta kan vara till hjälp? Hör gärna av dig om du har fler frågor. Jag tycker absolut att du ska göra en lampa, älskar min. Ett annat tips är att borra hål i dem och knyta fast dem i ett durkslag så får du ett vindspel att hänga ute. Eller gör fotohållare, se guide här: http://pinkpastry.blogg.se/2012/february/fotohallarefotoram-placeringskortshallare-a.html
Viktoria Ingvarsson

2013-08-19 @ 13:22:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: