Chokladbollar, gott att ge bort, slå in bakverk!

Viktoria I . 2013-07-23 10:05:00 . Bakning

 
Idag är jag bjuden till en fin kollega och vän. Givetvis vill jag visa henne min uppskattning genom en liten present. Jag tycker att den bästa "gå bort presenten" är en kombination av något att förtära/en blomma ihop med något som sedan finns kvar, till exempel en gåva till hemmet, en vas, skål, fat, eller form och så vidare. Det behöver inte vara något som kostar så mycket, kanske loppisfyndat. Jag har tidigare tipsat er läsare om ett vackert och roligt sätt att paketera och ge bort bakverk. Nedan följer ett annat tips på hur ni bäst och vackrast paketerar och ger bort de lite mer "kladdiga" bakverken. Även till detta inslagningstipset får mottagaren en liten gåva till hemmet, som finns kvar när bakverken är slut. Min väninna får idag chokladbollar så som vi gjorde dem när jag var barn, på ett vackert fat. Recept och instruktioner följer nedan.    
 
 
 
Fatet nettofynd (pastelligt GreenGate känsla), cellofan ICA, sidenbandet fann jag i en låda, etiketten har jag gjort av en papperspåse och chokladbollarna har jag bakat. Gott, vackert, prisvärt, och enligt mig mer personligt, roligt att göra och att ge bort än något man köper färdigt.
 
Chokladbollar
 
100 g margarin/smör
3 dl havregryn
1 dl strösocker
1,5 msk kakao
5 msk kallt kaffe
 
Strösocker till dekoration
 
Gör så här
 
Rör samman ingredienserna ovan tills det blir en jämn smet. På ett tefat häll upp strösocker. Rulla smeten till små chokladbollar cirka 25 stycken, rulla dessa sedan i strösockret tills de är täckta. Förvara i kylskåp.
 
Källa: Mamma.
 
Bakverks inslagning
 
1 fat
Cellofan
Tejp
Sidenband
Etikett (min är gjord av den gammal papperspåse)
 
Gör så här
 
Lägg bakverket/bakverken på fatet. Ta cellofan runt fatet och knyt ihop med sidenband, fäst eventuell etikett. Sidorna av cellofanet viker du runt undersidan av fatet och fäster med tejp, på så sätt blir även inslagningen lufttätt.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler exempel på enkla och kul "gå bort presenter" finner du här.
 
 
Postat av: anette

Jag älskar sådana här tips...Tack! Trevlig gå bort present. Ha en fin kväll. Kram Anette

Svar: Tack snälla, blev superglad för din kommentar, Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-07-23 @ 18:27:03
URL: http://anettan.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: