Kexchoklad Brownies, Tips! Hur du bäst slår in en kaka

Viktoria I . 2013-06-19 09:29:00 . Bakning

 
Idag är jag hembjuden till en av mina barndomskamrater. Jag vill ha med mig något både gott och fint till henne, som påminner om förr. Något som symboliserar min barndom är kexchoklad, vilket min mamma hävdade var ett kex. Än idag älskar jag kexchoklad och blir extra nostalgisk när även syskonbarnen har kexchoklad som sin favorit. Som ni vet är jag barnsligt förtjust i att baka med godis och därför föll valet på Kexchoklad Brownies. Dessa är helt fantastiskt goda och enkla att göra, om du älskar kexchoklad testa dessa, recept följer nedan. Nedan följer även ett tips om hur du kan paketera och ge bort dessa brownies, så värdinnan som nämnt ovan får något som både är gott och vackert.
 
 
 
Tips! Ett annat tips på en bra "gå bort present"/"värdinnegåva" till er läsare. Ett vackert fat med kakor på, inslaget i en kökshandduk (dekorativt, skyddar kakan och en present till istället för omslagspapper). Mottagaren en god kaka och en fin gåva till hemmet.
 
Kaka och fat inslaget i en kökshandduk
 
1 fat
1 valfri kaka, jag gjorde kexchoklad brownies, recept följer nedan.
1 kökshandduk
Sidenband
 
Gör så här
 
Lägg kakan på fatet. Lägg kökshandduken tvärs över fatet, med framsidan uppåt. Är det en kladdig kaka täck den med plastfo först så inte kökshandduken blir förstörd. Vik in kökshandduken under fatet, knyt ett sidenband runt, med en vacker rosett. Tada, klart!
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler exempel på enkla och kul "gå bort presenter" finner du här.
 
Kexchoklad Brownies
 
230 g choklad
230 g smör
4,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2,2 dl vetemjöl
3 kexchoklad a 55 g
 
Gör så här
 
Ta fram en ugnsplåt cirka 20x30 cm och klä den med bakplåtspapper. Skär kexchokladen i rutor och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 160 grader. Finhacka chockladen och lägg den ihop med smöret i en värmetålig bunke som du ställer över ett vattenbad. Värm och rör tills allt har smält samman. Ta bort från värmen och häll över chokladblandningen i en stor skål. Rör i strösockret och vaniljsockret. Tillsätt äggen ett i taget och rör efter varje ägg. Rör i vetemjölet. Häll upp hälften av smeten i den förberedda formen. Tryck ner kexchokladrutorna, häll över resterande smet. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, När ytan på kakan spricker lite är den färdig. (Jag fick ha inne min i cirka 10 minuter längre). Kakan ska ha stillat sig lite när du rör på den, dock pröva inte med sticka för den ska vara kladdig och blir även lite mer gräddad utanför ugnen när den svalnar i sin form. Låt kakan svalna helt i formen och skär sedan i bitar. Förvaras i kylskåp.
 
Källa: Jennie - Skattkistan.
 
 

0 kommentarer

Gott att ge bort, ge bort en vacker ugnsform med ett gott bakverk

Viktoria I . 2013-06-18 09:30:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Idag är jag hembjuden till en mycket kär kollega, vilket jag ser fram emot. Som nämnt tidigare tycker jag att det är trevligt att ha med mig något litet till värdinnan för att visa uppskattning. Roligast tycker jag att det är att ge bort något som jag har gjort själv, gärna något sött. Nedan följer även ett litet tips till er läsare om ett roligt, vackert och mycket uppskattat sätt att ge bort bakverk, i formen. Som tillexempel i fallet nedan, baka cheesecaken i en ugnsform som du planerar att ge bort till värdinnan. Mottagaren får inte bara en god cheesecake, utan även en fin gåva till hemmet som finns kvar som minne när cheesecaken är uppäten. Instruktioner och recept följer nedan.
 
 
 
Om ni vet att mottagaren önskar sig, samlar på en viss serie, eller gillar en viss färg, så passa på att välja utifrån detta. Då blir det en mer personlig och genomtänkt present. Formen ovan klämde jag och min kollega på häromdagen, så det blir en kul överraskning till henne.
 
Gott att ge bort, ge bort en vacker ugnsform med ett gott bakverk
 
1 Ugnsform
1 valfri kaka
Sidenband
 
Gör så här
 
Baka en valfri kaka i formen som du planerar att ge bort. Gärna någon som du vet att mottagaren tycker om, eller innehåller ingredienser som hen är förtjust i. Jag bakade en Snickers & Oreo Cheesecake, vilken min kollega tidigare har sagt att det vattnades i munnen när hon hörde talas om den (recept följer nedan). Låt kakan svalna helt. Knyt ett sidenband runt formen.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler exempel på enkla och kul "gå bort presenter" finner du här.
 
Snickers & Oreo Cheesecake
 
20 Oreos
50 g smält smör
200 g Snickers
400 g Philadelphia
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 stort ägg
 
ev. dekoration, jag hackade 100 g Snickers grovt.
 
Gör så här
 
Smält smöret och låt det svalna. Klä en form ca 18 x 25 cm med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Krossa oreo kexen till fina smulor. Blanda samman dem med det smälta smöret och tryck ut i den förberedda formen. Grädda i mitten av ugnen i 9 minuter, ställ åt sidan. Hacka snickersen grovt, ställ åt sidan. Vispa samman philadelphia, strösocker, vaniljsocker och ägget, precis så det går ihop, rör i snickersen. Häll smeten över den förgräddade cheesecake botten och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 - 35 minuter. Cheesecaken ska bara röra sig lite i mitten. Låt svalna helt, serveras med fördel dagen efter. Förvaras täckt i kylskåp.
 
 
 

0 kommentarer

Pimpa Vinflaskan

Viktoria I . 2013-06-15 07:02:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Som ni vet så tycker jag att det är kul att pyssla med och göra egna presenter. Men ibland kan det vara så att det ska ges bort något som inte är egenproducerat. Då tycker jag att det är kul att lägga lite extra energi på inslagningen. Jag vill ge er läsare ett kul, enkelt, snabbt och mycket effektfullt sätt att "pimpa" en vinflaska. Perfekt när ni ska gå bort och har med er en vinflaska i present. Jag tycker ju även att det är kul att ge saker nya användningsområden och här är ett gyllene tillfälle. Slå in vinflaskan i en kökshandduk! Det blir mycket vackert och ger mig lite "bistrokänsla". Mottagaren får även en fin kökshandduk som minne när vinet är uppdrucket. Instruktioner följer nedan.
 
 

Vinflaskepaketen går att variera i oändlighet, som ni ser ovan, efter säsong/mottagare. De "pimpade" vinflaskorna som ni ser, var presenter till kollegor som vi tackade av igår. Kan även vara ett fint sätt att servera vinet på vid en middag/fest och då skriva namnet på vinet på skylten.
 
Vinflaskepaket
 
1 vinflaska
1 kökshandduk (de ovan kommer från TGR)
Sidenband
1 griffeltavelklämma  (från TGR)
 
Gör så här
 
Stryk kökshandduken, så den är slät och fin. Lägg ut den på en plan yta med sömmarna uppåt, det vill säga baksidan. Ställ vinflaskan i mitten av kökshandduken. Ta tag i kökshanddukens långsidor och för dem upp mot flaskhalsen. Knyt ett sidenband runt flaskhalsen (se översta bilden). Skriv på griffeltavelklämman. Vik in sidorna av kökshandduken om vinflaskan och fäst dem med griffeltavelklämman.  
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler exempel på enkla och kul "gå bort presenter" finner du här.
 
 

0 kommentarer

Gör ditt eget Blåbärste, Teset att ge bort

Viktoria I . 2013-06-14 07:06:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Idag är vi hembjudna till en kollegas fantastiska trädgård för sommaravslutning och för att få lära oss australiensk boomerangkastningsteknik. Som nämnt tidigare tycker jag att det är trevligt att ha med en gåva till värden för att visa sin uppskattning. Något som jag tycker är barnsligt kul och enkelt är att göra eget te, det är dessutom perfekt att ge bort som ätligt present. Om ni inte har testat att göra ert eget te tidigare, gör det. Nedan följer även ett litet tips till er läsare om ett teset att göra och ge bort med ert eget te. Kul och vackert att ge bort, mottagaren får inte bara ett gott te, utan även en fin gåva till hemmet. Instruktioner för hur du gör ditt eget blåbärste och teset att ge bort följer nedan.
 
 
 
Försök att hitta en personlig kopp/burk. Det är roligare och mer personligt att ge bort och roligare för mottagaren att få. Min kollega som ska få detta teset har världens sötaste pittoreska lilla hus, med tillhörande vackert lummig uppväxt trädgård, mycket likt det på tekoppen ovan.
 
Blåbärste
 
Blåbärsblad
 
Gör så här
 
Plocka blåbärsblad i maj. Låt dem torka helt och hållet (förslagsvis på bricka på bakplåtspapper eller i torkmaskin). Häll upp i lufttätburk.
 
Blåbärste är fyllt med antioxidanter och är bra för magen, motverkar åderförfettning, åderförkalkning, förbättrar mörkerseendet och förebygger åldersdiabetes.
 
Teset
 
Te
Påse
Snöre
Etikett
Tesil (loppisfynd)
Tekopp (loppisfynd)
 
Gör så här
 
Skriv en vacker etikett med vad det är för te och hur det ska drickas, eventuellt vad det är bra för. Lägg teet i en plastpåse, knyt med ett vackert band och fäst en tesil och etikett runt. Sätt påsen i tekoppen.
 
Tips! Små teset kunde även vara perfekta favours, efter en middag eller festlighet, tillexempel bröllop. Varje gäst får varsin vacker gammal loppisfyndad tekopp (gärna olika, rustikt och fint) fylld med ett härligt te. Vackert, enkelt, miljövänligt och en prisvänlig favour. 
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler exempel på enkla och kul "gå bort presenter" finner du här.
 
 

3 kommentarer

PinkPastrys kurser på Medborgarskolan HT-2013

Viktoria I . 2013-06-11 08:06:00 . Kurser

 
Även i höst kommer jag till min stora glädje att kunna erbjuda kurser på Medborgarskolan. Tillsammans kommer vi att fördjupa oss i de amerikanska smakerna traditionerna och trenderna. Tidigare populära kurser är återkommande men det finns även nyheter. Vi kommer att fördjupa oss i bland annat amerikansk presenttillverkning, pyssel, godistillverkning, och bak. Kurstillfällena är pasteilliga och fyllda med skratt. Vardera kursdeltagare får med sig ett kompendie hem där det står vad vi har gått igenom, tips och trix, recept, inköpslistor och tips för vidare läsning, det anordnas även tävling med prisutdelning. Läs mer om höstens kursutbud på medborgarskolans hemsida. Kurserna finns även tillgängliga att boka in som event som tillexempel möhippor, baby showers och liknande. Kontakta mig eller Medborgarskolan i Växjö
 
 
 
 
Bildkälla: Medborgarskolan.
 
Bilder och mer information från tidigare kurstilfällen finner ni här.
 
 

0 kommentarer