Gör ditt eget Blåbärste, Teset att ge bort

Viktoria I . 2013-06-14 07:06:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Idag är vi hembjudna till en kollegas fantastiska trädgård för sommaravslutning och för att få lära oss australiensk boomerangkastningsteknik. Som nämnt tidigare tycker jag att det är trevligt att ha med en gåva till värden för att visa sin uppskattning. Något som jag tycker är barnsligt kul och enkelt är att göra eget te, det är dessutom perfekt att ge bort som ätligt present. Om ni inte har testat att göra ert eget te tidigare, gör det. Nedan följer även ett litet tips till er läsare om ett teset att göra och ge bort med ert eget te. Kul och vackert att ge bort, mottagaren får inte bara ett gott te, utan även en fin gåva till hemmet. Instruktioner för hur du gör ditt eget blåbärste och teset att ge bort följer nedan.
 
 
 
Försök att hitta en personlig kopp/burk. Det är roligare och mer personligt att ge bort och roligare för mottagaren att få. Min kollega som ska få detta teset har världens sötaste pittoreska lilla hus, med tillhörande vackert lummig uppväxt trädgård, mycket likt det på tekoppen ovan.
 
Blåbärste
 
Blåbärsblad
 
Gör så här
 
Plocka blåbärsblad i maj. Låt dem torka helt och hållet (förslagsvis på bricka på bakplåtspapper eller i torkmaskin). Häll upp i lufttätburk.
 
Blåbärste är fyllt med antioxidanter och är bra för magen, motverkar åderförfettning, åderförkalkning, förbättrar mörkerseendet och förebygger åldersdiabetes.
 
Teset
 
Te
Påse
Snöre
Etikett
Tesil (loppisfynd)
Tekopp (loppisfynd)
 
Gör så här
 
Skriv en vacker etikett med vad det är för te och hur det ska drickas, eventuellt vad det är bra för. Lägg teet i en plastpåse, knyt med ett vackert band och fäst en tesil och etikett runt. Sätt påsen i tekoppen.
 
Tips! Små teset kunde även vara perfekta favours, efter en middag eller festlighet, tillexempel bröllop. Varje gäst får varsin vacker gammal loppisfyndad tekopp (gärna olika, rustikt och fint) fylld med ett härligt te. Vackert, enkelt, miljövänligt och en prisvänlig favour. 
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler exempel på enkla och kul "gå bort presenter" finner du här.
 
 
Postat av: Johanna

Men så fint och fiffigt! Är det försent att plocka bladen och torka dem nu?

Svar: Tack snälla. De flesta blad till te är ju bättre om de plockas tidigt, tex svarta vinbärsblad. Googlade dock lite för att hjälpa dig och lästa då på någon sida att de kunde plockas när som och någon annan skrev juni, men många skrev maj. Så tyvärr kan jag inte ge dig något exakt svar, men du kan ju testa. Lycka till!
Viktoria Ingvarsson

2013-06-14 @ 09:47:05
URL: http://joherman.blogg.se/
Postat av: LenaJL

Fantastiskt! Maj hos dig borde vara juni hos mig! ;) Jag ska it och plocka blåbärsris! :D

Svar: Ja så kan det nog va = )
Viktoria Ingvarsson

2013-06-15 @ 23:16:16
Postat av: AnnaCarin

Men vilken toppenidé! Får försöka komma ihåg det till nästa år! :)

Svar: Tack = ), ja gör det, det är superkul att göra te.
Viktoria Ingvarsson

2013-07-14 @ 20:31:05
URL: http://365eko.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: