Gott att ge bort, ge bort en vacker ugnsform med ett gott bakverk

Viktoria I . 2013-06-18 09:30:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Idag är jag hembjuden till en mycket kär kollega, vilket jag ser fram emot. Som nämnt tidigare tycker jag att det är trevligt att ha med mig något litet till värdinnan för att visa uppskattning. Roligast tycker jag att det är att ge bort något som jag har gjort själv, gärna något sött. Nedan följer även ett litet tips till er läsare om ett roligt, vackert och mycket uppskattat sätt att ge bort bakverk, i formen. Som tillexempel i fallet nedan, baka cheesecaken i en ugnsform som du planerar att ge bort till värdinnan. Mottagaren får inte bara en god cheesecake, utan även en fin gåva till hemmet som finns kvar som minne när cheesecaken är uppäten. Instruktioner och recept följer nedan.
 
 
 
Om ni vet att mottagaren önskar sig, samlar på en viss serie, eller gillar en viss färg, så passa på att välja utifrån detta. Då blir det en mer personlig och genomtänkt present. Formen ovan klämde jag och min kollega på häromdagen, så det blir en kul överraskning till henne.
 
Gott att ge bort, ge bort en vacker ugnsform med ett gott bakverk
 
1 Ugnsform
1 valfri kaka
Sidenband
 
Gör så här
 
Baka en valfri kaka i formen som du planerar att ge bort. Gärna någon som du vet att mottagaren tycker om, eller innehåller ingredienser som hen är förtjust i. Jag bakade en Snickers & Oreo Cheesecake, vilken min kollega tidigare har sagt att det vattnades i munnen när hon hörde talas om den (recept följer nedan). Låt kakan svalna helt. Knyt ett sidenband runt formen.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler exempel på enkla och kul "gå bort presenter" finner du här.
 
Snickers & Oreo Cheesecake
 
20 Oreos
50 g smält smör
200 g Snickers
400 g Philadelphia
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 stort ägg
 
ev. dekoration, jag hackade 100 g Snickers grovt.
 
Gör så här
 
Smält smöret och låt det svalna. Klä en form ca 18 x 25 cm med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Krossa oreo kexen till fina smulor. Blanda samman dem med det smälta smöret och tryck ut i den förberedda formen. Grädda i mitten av ugnen i 9 minuter, ställ åt sidan. Hacka snickersen grovt, ställ åt sidan. Vispa samman philadelphia, strösocker, vaniljsocker och ägget, precis så det går ihop, rör i snickersen. Häll smeten över den förgräddade cheesecake botten och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 - 35 minuter. Cheesecaken ska bara röra sig lite i mitten. Låt svalna helt, serveras med fördel dagen efter. Förvaras täckt i kylskåp.
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: