Kexchoklad Brownies, Tips! Hur du bäst slår in en kaka

Viktoria I . 2013-06-19 09:29:00 . Bakning

 
Idag är jag hembjuden till en av mina barndomskamrater. Jag vill ha med mig något både gott och fint till henne, som påminner om förr. Något som symboliserar min barndom är kexchoklad, vilket min mamma hävdade var ett kex. Än idag älskar jag kexchoklad och blir extra nostalgisk när även syskonbarnen har kexchoklad som sin favorit. Som ni vet är jag barnsligt förtjust i att baka med godis och därför föll valet på Kexchoklad Brownies. Dessa är helt fantastiskt goda och enkla att göra, om du älskar kexchoklad testa dessa, recept följer nedan. Nedan följer även ett tips om hur du kan paketera och ge bort dessa brownies, så värdinnan som nämnt ovan får något som både är gott och vackert.
 
 
 
Tips! Ett annat tips på en bra "gå bort present"/"värdinnegåva" till er läsare. Ett vackert fat med kakor på, inslaget i en kökshandduk (dekorativt, skyddar kakan och en present till istället för omslagspapper). Mottagaren en god kaka och en fin gåva till hemmet.
 
Kaka och fat inslaget i en kökshandduk
 
1 fat
1 valfri kaka, jag gjorde kexchoklad brownies, recept följer nedan.
1 kökshandduk
Sidenband
 
Gör så här
 
Lägg kakan på fatet. Lägg kökshandduken tvärs över fatet, med framsidan uppåt. Är det en kladdig kaka täck den med plastfo först så inte kökshandduken blir förstörd. Vik in kökshandduken under fatet, knyt ett sidenband runt, med en vacker rosett. Tada, klart!
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler exempel på enkla och kul "gå bort presenter" finner du här.
 
Kexchoklad Brownies
 
230 g choklad
230 g smör
4,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
2,2 dl vetemjöl
3 kexchoklad a 55 g
 
Gör så här
 
Ta fram en ugnsplåt cirka 20x30 cm och klä den med bakplåtspapper. Skär kexchokladen i rutor och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 160 grader. Finhacka chockladen och lägg den ihop med smöret i en värmetålig bunke som du ställer över ett vattenbad. Värm och rör tills allt har smält samman. Ta bort från värmen och häll över chokladblandningen i en stor skål. Rör i strösockret och vaniljsockret. Tillsätt äggen ett i taget och rör efter varje ägg. Rör i vetemjölet. Häll upp hälften av smeten i den förberedda formen. Tryck ner kexchokladrutorna, häll över resterande smet. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 25 minuter, När ytan på kakan spricker lite är den färdig. (Jag fick ha inne min i cirka 10 minuter längre). Kakan ska ha stillat sig lite när du rör på den, dock pröva inte med sticka för den ska vara kladdig och blir även lite mer gräddad utanför ugnen när den svalnar i sin form. Låt kakan svalna helt i formen och skär sedan i bitar. Förvaras i kylskåp.
 
Källa: Jennie - Skattkistan.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: