Pimpa Vinflaskan

Viktoria I . 2013-06-15 07:02:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Som ni vet så tycker jag att det är kul att pyssla med och göra egna presenter. Men ibland kan det vara så att det ska ges bort något som inte är egenproducerat. Då tycker jag att det är kul att lägga lite extra energi på inslagningen. Jag vill ge er läsare ett kul, enkelt, snabbt och mycket effektfullt sätt att "pimpa" en vinflaska. Perfekt när ni ska gå bort och har med er en vinflaska i present. Jag tycker ju även att det är kul att ge saker nya användningsområden och här är ett gyllene tillfälle. Slå in vinflaskan i en kökshandduk! Det blir mycket vackert och ger mig lite "bistrokänsla". Mottagaren får även en fin kökshandduk som minne när vinet är uppdrucket. Instruktioner följer nedan.
 
 

Vinflaskepaketen går att variera i oändlighet, som ni ser ovan, efter säsong/mottagare. De "pimpade" vinflaskorna som ni ser, var presenter till kollegor som vi tackade av igår. Kan även vara ett fint sätt att servera vinet på vid en middag/fest och då skriva namnet på vinet på skylten.
 
Vinflaskepaket
 
1 vinflaska
1 kökshandduk (de ovan kommer från TGR)
Sidenband
1 griffeltavelklämma  (från TGR)
 
Gör så här
 
Stryk kökshandduken, så den är slät och fin. Lägg ut den på en plan yta med sömmarna uppåt, det vill säga baksidan. Ställ vinflaskan i mitten av kökshandduken. Ta tag i kökshanddukens långsidor och för dem upp mot flaskhalsen. Knyt ett sidenband runt flaskhalsen (se översta bilden). Skriv på griffeltavelklämman. Vik in sidorna av kökshandduken om vinflaskan och fäst dem med griffeltavelklämman.  
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler exempel på enkla och kul "gå bort presenter" finner du här.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: