Blomsterskål, blomsterarrangemang till påsk att göra själv.

Viktoria I . 2013-03-26 13:00:00 . Påsk

 
Som ni vet tycker jag att det är roligt att återanvända saker och ge dem nya användningsområden. Det är bra för miljön och det ger en rustik känsla. En av mina favoriter är att plantera blommor och kryddväxter i gamla kökssaker. Det är dessutom extra roligt när blomsterarrangemanget ska bli en gåva, för då får mottagaren inte bara en blomma som dör efter en tid, utan även något fint till hemmet. Blomsterskålen nedan fick min fina kollega idag, då jag var bjuden till henne på fika. Denna blomsterskål gick mycket snabbt och enkelt att göra själv och skulle även om jag får säga det själv göra sig mycket bra som bordsdekoration till påskmiddagen. Instruktioner finner du nedan.   
 
 
 
Tips! Samla på dig vackra gamla tekoppar, skålar och liknande. De är perfekta att plantera blommor och kryddväxter och sen ge bort i present. Då får mottagaren inte bara en fin blomgupp utan även en fin gåva till hemmet. P.S Samla även gafflar de är de perfekta skylthållarna.  
 
Blomsterskål
 
1 skål
Krukblommor (då det är påsk valde jag påskliljor tête a tête)
1 gaffel
Sidenband (valfritt men gör det hela lite festligare)
1 kort/etikett, jag har gjort mitt av en gammal papperspåse
 
Gör så här
 
Plantera krukväxten i skålen. Gör en etikett. Kör ner gaffeln i jorden, fäst etiketten i gaffelns tänder (se bilden ovan) och knyt en rosett av sidenband runt gaffeln. Vattna, tada klart!
 
Blomsterskålen går utmärkt att plantera dagen innan.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer påskpyssel och blomsterarrangemang till påsk finner ni under kategorin Påsk.

 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: