Påskpynt

Viktoria I . 2013-03-27 19:18:00 . Inredning/Hemma hos oss

 
Som ni vet tycker jag om att uppmärksamma de olika säsongerna och högtiderna även i inredningen. Dels är det kul att göra om hemma, ha ett levande hem och få lite variation. Men det är även ett sätt att förstärka olika känslor. Påsken är en av mina favorithögtider med dess pastelliga härliga färger och söta små kycklingar och påskharar. Köket är oftast det rum som varieras mest hemma hos oss, kanske för att det är som man brukar säga hemmets hjärta, eller för att jag spenderar en hel del tid där. Nedan följer lite bilder ifrån vårt påskpyntade kök.  
 
 
 
Hemma hos oss är det traditon att påskriset står på köksbordet. Jag har även tidigare år haft små fåglar ihop med fjädrarna. Dock var jag sugen på lite nytt så vårfåglarna ovan har jag fyndat på TGR. Den stora vasen är ett loppisfynd och jag har smyckat den med ett sidenband.
 
 
Som nämnt tidigare försöker jag att alltid ha en "bänkkaka" framme, det känns hemtrevligt, och ger lite cafe/brasserie känsla som jag vil ha i köket med bakverk under glaskupor. Denna vecka avnjuter jag cookies, på mitt påskkakfat (eller detta är så sött så det använder jag året om).
 
 
En av Smeg spisens många fördelar är dess snygga vred, som är perfekta att hänga snygga kökshanddukar på, eller som i fallet ovan snygga grythandskar. Tips! kökshanddukar och grythandskar är ett enkelt och billigt sätt att förnya och pynta köket (kycklingen ovan är från TGR).
 
 
Min skärbräda med de ingredienserna som används dagligen har jag pyntat med en pärlhyacint som jag har planterat i en loppisfyndad tekopp. Som nämnt tidigare är det perfekt att plantera blommor i gamla koppar, det blir snyggt, rustikt och tar lite plats på köksbänken.  
 
Mer påskpyssel och påskpynt finner ni under kategorin Påsk.
 
 
 
Postat av: Johanna

Tårtkupan med haren var ju super söt!!

Svar: Visst är den, älskar den!
Viktoria Ingvarsson

2013-03-27 @ 19:51:27
URL: http://joherman.blogg.se/
Postat av: Lotta

Du har verkligen smak för inredning! :)

Som sagt, den lilla tårtkupan var ju helt ljuvlig!! Får man fråga vart du hittat den?

Svar: Tack snälla söta för den fina kommentaren. Den har jag köpt på Macys i New York för 5 årsedan. Jag gillar att handla inredning utomlands, tycker att de har ett helt annat utbud och även priser. Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-03-28 @ 09:57:33
Postat av: Lotta

En sak till, vad är TGR?

Svar: En härlig butik som vi har turen att ha i Växjö: http://www.tgr-stores.se/.
Viktoria Ingvarsson

2013-03-28 @ 09:58:24
URL: http://bakningifokus.blogg.se/
Postat av: Lotta H

Jag som bott i Växjö i fyra år när jag pluggade och aldrig sett denna butik!! Får nog bli ett återbesök till fina Växjö snart! :)
Kram Lotta

Svar: Jaha va roligt, vad och när pluggade du? Vi fick den för ungefär 2 år sedan. Det är en dansk kedja, finns på fler ställen i Sverige, kolla hemsidan. Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-04-03 @ 07:11:41
URL: http://bakningifokus.blogg.se/
Postat av: Lotta H

Jaha, inte så konstigt att jag missat den :) Jag bodde i Växjö 2002-2006, pluggade ekonomi på universitetet. Är sugen på att åka tillbaka och se hur allt ändrats där nere sen jag flyttade..
Tack förresten för en väldigt fin och inspirerande blogg! :)
Stor kram/ Lotta

Svar: Tack snälla söta för de fina orden, blir superglad! Ja Växjö har blivit en roligare stad att bo i på de senaste åren, känns att det är en stad i utveckling. Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-04-04 @ 07:09:37
URL: http://bakningifokus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: