Påskris, värdinnegåva i påsk

Viktoria I . 2013-03-25 09:01:00 . Påsk

 
Igår var jag bjuden på en mycket trevlig tillställning hos min fina kollega. Som ni vet tycker jag att det är trevligt att ha med sig något litet när man är bortbjuden. Jag tycker även om att uppmärksamma årstiderna och högtiderna.  Därför vill jag tipsa er läsare om att ge bort ett pastelligt påskris istället för en blomma i gå bort present/värdinnegåva i påsk, vilket jag gav värdinnan igår. Det är kul att göra och att ge bort, det går dessutom mycket snabbt och enkelt att göra själv och går att variera i oändlighet. Instruktioner följer nedan.  
 
 
 
Påskris är vårkänslor för mig, mera vårkänslor blir det när solen skiner och man kan gå på festligheter i min Odd Molly Nowornever coat. 
 
Påskris
 
Påskris
1 gummiband
Brunt blompapper
Gult sidenband
Fjädrar
Fåglar (fåglarna i riset ovan är inköpta på TGR)
 
Gör så här
 
Bind ihop ett påskris med hjälp av ett gummiband. Över gummibandet viker du det bruna blompappret (alternativt silkespapper) och knyter fast det med hjälp av sidenbandet. Sätt fast fjädrarna i riset. Avsluta med att sätta dit fåglarna, det går även utmärkt med små ägg/harar och annat påskpynt (det är kul med något mer pynt än bara fjädrar, gärna något som mottagaren kan spara och pynta fler påskris med). Det är bra om påskpyntet som fåglarna ovan sitter fast ordentligt (de fästes med små klämmor), för att underlätta transport.
 
Påskriset går utmärkt att göra innan.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer påskpyssel och blomsterarrangemang till påsk finner ni under kategorin Påsk.
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: