Rosa Popcorn

Viktoria I . 2013-03-24 18:20:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Jag har tidigare tipsat er läsare om smaksatta popcorn. Kul och det går ofta mycket snabbt och enkelt. Perfekt till festligheter och mingel. Mina favoriter är de med smakkombinationen sött och salt. Smaksatta popcorn är även en kul och mycket enkel present att göra själv och ge bort. Jag har tidigare visat er flera exempel på popcorn set. Förutom att smaksätta popcornen kan det även vara roligt att färga dem. Gärna i enlighet med festens tema, kul, enkelt och effektfullt. Jag färgar helst mina rosa, vilket gör eventet lite mer girly. Recept följer nedan.      
 
 
 
Detta rosa popcorn set med rosa popcorn gav jag till min storasyster när hon bjöd på kalas. Hur kul vore det inte att ha med och ge bort detta rosa popcorn set till tjejmiddagen/tjejfesten i gåva till värdinnan?! Kan ju även som i setet ovan följa med biobiljetter och löfte om barnvakt. 
 
Rosa Popcorn
 
1 påse poppade micropop
300 g vit choklad
Röd karamellfärg
 
Gör så här
 
Poppa popcornen, häll upp i en skål och låt svalna. Förbered en bricka med bakplåtspapper. Finhacka den vita chokladen och smält den över vattenbad. Ta från värmen och rör i några droppar karamellfärg tills du får önskad rosa nyans. Häll i popcornen och rör tills de är täckta med den rosa chokladen. Häll upp på den förberedda brickan, och låt stelna. Förvara i lufttätburk i rumstemperatur.
 
Popcorn Set
 
1 sats rosa popcorn
Silkespapper (i samma färg som popcornen, rosa)
Cellofan
Sidenband (i samma färg som popcornen, rosa)
 
Gör så här
 
Täck popcornsskålens insida med silkespapper. Häll popcornen i popcornskålen. Ta cellofan runt och fäst med sidenband. Tada klart!
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler recept på smaksatta popcorn och enkla och kul presenter och värdinnegåvor att göra själv finner du här.
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: