Snabbaste Gå bort presenten

Viktoria I . 2013-05-31 16:21:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Ikväll är vi bortbjudna på middag, lyx efter en fullbokad vecka. Som alltid tycker jag att det är trevligt med en gå bort present till värdparet för att visa sin uppskattning, dock räcker inte alltid tiden till. Nedan följer därför ett tips om en mycket snabb gå bort present, en vacker och god frukt! Roligare än att ge bort en vinflaska, det är även perfekt om du som vi är bjuden till en barnfamilj, så kan alla få njuta av presenten.
 
 
 
Ge bort en vacker frukt
 
1 valfri frukt
1 sidenband
1 etikett
 
Gör så här
 
Välj ut en frukt. Knyt ett vackert sidenband och en etikett runt. Tada klart! Snabbt, enkelt och vackert.
 
P.S Frukt och grönt är så vackra som de är, så det behövs inte mycket mer än ett vackert sidenband. Frukten går att variera efter smak och säsong. Till jul kan jag tänka mig att det vore vackert att ge bort en ananas med ett rött sidenband runt.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler exempel på enkla och kul "gå bort presenter" finner du här.
 
 
 
 

2 kommentarer

Magasin g

Viktoria I . 2013-05-24 13:56:00 . Pink Pastry i media

 
 
 
Haffa dig ett exemplar av senaste Magasinet g, ett härligt gäng som fångar upp, dokumenterar och delar med sig av det lilla extra i vår stad. Vi hade den stora äran att få visa upp vårt hem för ett inredningsreportage och berätta lite om våra tankar kring inredning. Tidningen finns även att läsa i digitalt format, du hittar den här. Kolla även in deras facebook sida för att se vad som är på g i Växjö.
 
 
 

1 kommentarer

Personliga Stilleben, bröllopsskor som inredningsdetalj

Viktoria I . 2013-05-24 11:00:00 . Inredning/Hemma hos oss

 
Personliga stilleben tycker jag ger hemmet själ. Det är kul med saker som berättar om människorna som bor där och deras historia.  De fungerar som vackra blickfång i rummet och skapar samtalsämnen. Sovrummet pryds av mina bröllopsskor som inredningsdetalj. Som nämnt tidigare tycker jag även att det är fint att kombinera ihop stilleben med eventuellt tillhörande foto. Jag tycker att det ger fotot och stillebenet mer liv (vi har flera exempel av det här hemma). Nedan ser ni mina bröllopsskor framför ett inramat bröllopsfoto i sovrummet.
 
 
 
I bakgrunden skymtar ni mig och maken på vår bröllopsdag i Central Park New York, för snart fem år sedan ♥.
 
 
 
 

1 kommentarer

Köksförvaring

Viktoria I . 2013-05-15 17:01:00 . Inredning/Hemma hos oss

 
Jag har tidigare visat er min skärbräda från Leilas Generalstore. Snygg och praktisk där jag förvarar ingredienser som behövs dagligen nära till hands, som tillexempel olivolja och flingsalt. Denna skärbräda är dessutom utrustad med två utstansade handtag på undersidan vilket gör den lätt att flytta om/när mer bänkytan behövs. Hur mycket bänkyta jag än har i köket, så har den en tendens att snabbt fyllas upp. På köksbordet har jag även en gammal trälåda med salt, pepparkvarn och salt och pepparkar. Min skärbrädas innehåll varierar lite efter säsong och smak.
 
 
 
 
Senaste tillskottet ser ni på bilden ovan, en loppisfyndad sirapskanna. Den pryds även av: en mortel, en älskad honungsburk fylld med flytande honung som jag har fått i present av min mormor och morfar, en sockerströare från La vaissellerie, flingsalt i en loppisfyndad espressokopp, olivolja och balsamvinäger i flaskor från house doctor, vitvinsvinäger i en loppisfyndad vinegar flaska, vit tryffelolja, ett eiffeltornskryddkar med örtkrydda från Paris, en flaska med lyxig balsam vinäger, och en loppisfyndad asiatisk soja flaska.
 
 

0 kommentarer

DIY Ostkupa / Glaskupa

Viktoria I . 2013-05-14 11:22:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Som ni vet sen tidigare så tycker jag att det är fint med glaskupor och ostkupor. Efter att ha begrundat en av mina favoriter, den lilla glasklockan med kaninen på, Kom jag på att en liknande måste vara enkelt att göra själv. På fem minuter och sedan torktid hade jag gjort en liten ostkupa. Dessa går att variera i oändlighet, och går att göra för en billig peng. Kul att göra som present och sedan ge bort med en ost, eller något bakverk under. Min ostkupa är en avtackningspresent till en kär kollega, även tidigare kurskamrat. Då hon älskar hästar och ost så ville jag göra en hästprydd ostkupa till henne. Instruktioner för hur du gör din egen ostkupa eller glaskupa följer nedan.
 
 
 
Porslinsfiguren ovanpå glaskupan kan varieras efter säsong (en liten söt tomte till jul) eller mottagare (en häst till hästälskaren).
 
Ostkupa
 
1 tallrik (min ovan är ett loppisfynd)
Glasskål (fyndade min på lagerhaus för 69 kr)
Porslinsfigur (loppisfyndad, ta gärna något personligt)
Tvåkomponentslim
 
 
Gör så här
 
Blanda tvåkomponentslimmet. Mät ut mitten av "kupan", täck undersidan av porslinsfiguren med lim. Sätt figuren i mitten av glaskupan och låt torka. Sätt glaskupan ovanpå en tallrik alternativt ett fat, tada klart!
 
Diskas för hand.
 
P.S Om du ska ge bort glaskupan, kan det även vara lämpligt att binda en liten etikett runt med skötselråd. Tillexempel diskas för hand.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 

5 kommentarer

Snickers & Oreo Cheesecake

Viktoria I . 2013-05-07 17:39:00 . Bakning

 
Snickers & Oreo Cheesecake precis lika himmelskt som det låter. Dessutom är det "quick-fix" i sann amerikansk anda, snabbt och enkelt men med ett mycket gott resultat. Att baka med godis är något av en traditon "over there", vilket jag tycker att även vi ska anamma. Det går snabbt och enkelt och fungerar många gånger utmärkt som smak och konsistensgivare. I detta fallet är det snickers i kombination med den amerikanska småkakan oreos, ett mycket lyckat äktenskap. Recept följer nedan ihop med ett inslagnings tips, även det i sann quick-fix anda.
 
 
 
Jag dekorerade min färdiga cheesecake med grovt hackad Snickers, jag kan även tänka mig att det vore fint med tillexempel kolasås, choklad och jordnötter. Dekorationen är mest till för ögats skull, denna sötsaken klarar sig alldeles utmärkt utan dekoration. 
 
 
Tips! Lyft kakan ur formen med bakplåtspappret och knyt ett sidenband runt. Ett rustikt, fint och mycket snabbt och enkelt sätt att servera kakan, eller ge bort den i present. Perfekt som ätlig present "gå bort present"/värdinnegåva, både gott och vackert att ge bort.
 
Snickers & Oreo Cheesecake
 
20 Oreos
50 g smält smör
200 g Snickers
400 g Philadelphia
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 stort ägg
 
ev. dekoration, jag hackade 100 g Snickers grovt.
 
Gör så här
 
Smält smöret och låt det svalna. Klä en form ca 18 x 25 cm med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Krossa oreo kexen till fina smulor. Blanda samman dem med det smälta smöret och tryck ut i den förberedda formen. Grädda i mitten av ugnen i 9 minuter, ställ åt sidan. Hacka snickersen grovt, ställ åt sidan. Vispa samman philadelphia, strösocker, vaniljsocker och ägget, precis så det går ihop, rör i snickersen. Häll smeten över den förgräddade cheesecake botten och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 - 35 minuter. Cheesecaken ska bara röra sig lite i mitten. Låt svalna helt, serveras med fördel dagen efter. Förvaras täckt i kylskåp.
 
 
 

1 kommentarer

Eiffeltorn Lampa

Viktoria I . 2013-05-03 07:13:00 . Inredning/Hemma hos oss

 
Nedan följer en skymt av vårt vardagsrum. Som ni läsare vet sen tidigare, samlar jag på eiffeltorns lampor. Här ser ni det senaste tillskottet till samlingen. Jag älskar det, detta är min absoluta favorit! Stort, rått, ger lite reklamskylt, industristil känslor. Samt att det är en kärleksgåva från maken, vilken friade till mig i eiffeltornet för cirka 6 - 7 år sedan. Jag ser fram emot att ha det tänt om kvällarna, det ger ett mycket mysigt ljus kvällstid. Då vi bor ganska stort, tycker jag om att ha stora saker på väggarna, det ger lite mer effekt (eiffeltornet är 120 cm högt).
 
 
 
 
I bakgrunden skymtar ni vår i love New York tavla. Samt vårt sidebord loppisfyndat, som maken har målat i högblankt svart. Vilket pryds med ett union jack (engelska flaggan) kakfat från London, på det ligger snäckor som vi plockade när vi var i Afrika, med en glaskupa över och några inramade foton av mig och maken i Afrika. Jag tycker att det är fint att ställa stilleben som hör ihop med fotot angränsande till det. Jag tycker att det ger fotot mer liv (har flera exempel av det här hemma), som ovan tillexempel snäckor från den stranden där fotona är tagna.
 
 

2 kommentarer