Pink Pastry om DIY i Sveriges Radio

Viktoria I . 2013-11-28 06:40:00 . Pink Pastry i media

 
Jag har åter fått den stora äran att gästa Västergatan Sveriges Radio, kronoberg P4. Fredagen den 6/12 klockan 12.00 - 13.00 ska jag prata om DIY-trenden utifrån ett julklappsperspektiv. Så om du vill lära dig mer om DIY, Reycycla och Upcycla, få pysseltips, samt vill ha tips på enkla, miljövänliga och roliga julklappar att göra själv och ge bort, lyssna då. Det sänds även på webben, här.     
 
 
 
 Bildkälla: Sveriges radio.

0 kommentarer

Magazinet Plus

Viktoria I . 2013-11-27 16:27:00 . Pink Pastry i media

 
Haffa dig ett exemplar av Magazinet nummer 48 som kommer ut idag. Där i bjuder jag på mina bästa tips inför advent, allt från fudge till "gå bort present". Det är fantastiska bilder som är tagna hemma hos mig av Kristin Horn Sellström för Gräbba. Magazinet är en gratis tidning som delas ut till alla hushåll i Växjö, Lessebo, Tingsryd, Alvesta tätorter, och i utspridda tidningsställ, läs det även online här.  
 
 
Bildkälla: Magazinet.
 
 

0 kommentarer

Gör ett eget kakfat, present att göra själv

Viktoria I . 2013-11-19 07:20:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Som nämnt så tycker jag att det är kul att pyssla och göra egna saker. Det är kreativt, bra för miljön, bra för plånboken och det blir unikt. Det ger lite den där känslan som man hade när man gick hem från slöjden, den där stoltheten, det här har jag gjort själv. Dessutom är det mycket trevligt att ge bort presenter som man har gjort själv. Jag tycker det visar att det finns tid och tanke bakom gåvan, samt så känns det mycket mer inspirerande och roligt att ge bort än att köpa något. Oftast går många DIY-projekt eller pyssel nästintill lika snabbt som att springa i affärer. Det brukar dessutom bli mycket billigare. Nedan följer tips och instruktioner på mitt nya favoritpyssel, att göra egna kakfat! Snabbt, roligt, enkelt och går att variera i oändlighet. Det behövs endast en tallrik och någon slags "fot", min favorit är som storasyster har lärt mig, ljusstakar. Dessa är perfekta att ge bort som presenter. Antingen med eller utan godsaker på, inslagna i cellofan med ett sidenband.
 
 
 
Kakfatet med chokladfudge som ni ser på bilderna ovan var en present till min mentor. Detta är en perfekt  present, "gå bort present" året runt, men även nu till jul kanske med en vacker jultallrik så det blir ett vackert julkakfat. Tallriken och ljusstaken ovan har jag loppisfyndat.
 
Gör ett eget kakfat
 
1 mindre tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik (gärna någon dekorativ som den ovan med guld och vackra rosor på)
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik och en vacker ljusstake. Jag hittade en vacker ljusstake med rosor på i guld och en vit matchande tallrik med guldkant. Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Tips! Använd tvåkomponentslim till sådant som ska användas dagligen och tåla tyngd, stor skillnad jämfört med klister, sitter som berget.
 
Kakfat att ge bort
 
1 kakfat
Cellofan
Sidenband
Ev. bakverk/sötsaker
 
Gör så här
 
Placera kakfatet med ev. godsaker på i mitten av en bit cellofan. Fäst cellofanets ändar med hjälp av ett sidenband.
 
Tips! Försök att leta upp "delar" som passar mottagaren. Tillexempel en tallrik i hens favoritfärg eller med en häst på till ryttaren och så vidare.
 
P.S Om du ska ge bort kakfatet, kan det även vara lämpligt att binda en liten etikett runt med skötselråd. Tillexempel diskas för hand.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer DIY och återvinning finner du här.
 
Fler exempel på enkla och kul presenter att göra själv finner du här.
 
 

2 kommentarer

Kinesiska Pallar

Viktoria I . 2013-11-17 08:36:00 . Inredning/Hemma hos oss

 
Som ni vet är jag förtjust i stolar/pallar. Det är ett av mina bästa inredningstips, att samla på dekorativa sittplatser. De är praktiska, vackra, tar inte så mycket plats och går utmärkt att ställa i hörn. De kan även ges en hel rad med nya användningsområden, som tillexempel tavelhållare eller krukhållare. Dessutom är det ju perfekt när det behövs fler sittplatser. Ofta går det att fynda billigt på loppis. De får även plats i den lilla bilen (som vår Mini Cooper) och är inte heller för tunga att bära hem om du promenerar. Jag har länge velat ha en kinesisk keramik pall. Vilka är mycket vanliga i USA. Jag har ofta sett dem i amerikanska inredningsmagasin och tv-serier. För en tid sedan fick jag tag i två, en i turkost och en i guld, som ni ser nedan. De är verkligen supersnygga och mycket sköna att sitta på. De uppfyller sitt syfte att vara dekorativa, men har även fungerat som en extra sittplats och de är dessutom en till avställningsyta i vardagsrummet. Dessa skulle även fungera utmärkt som sidobord/nattduksbord. De har nu fått sällskap av en helt fantastisk träpall som vi köpte när vi var i Kap Verde, mer om den en annan dag.
 
 
 
Foto: Kristin Horn Sellström Gräbba.
 
 

1 kommentarer

Magazinet, adventsspecial

Viktoria I . 2013-11-15 20:18:00 . Pink Pastry i media

 
Idag hade jag återbesök av Kristin från Gräbba för Magazinet. Vi myste med pyssel inför advent. Resultatet ser ni i Magazinet vecka 48.
 
 
 
Foto: "Sneak Peak" av Kristin Horn Sellström, Gräbba.
 
P.S Vill du göra denna dörrdekoration till jul, här finner du instruktionerna.
 
 
 

0 kommentarer

Kap Verde, Boa Vista

Viktoria I . 2013-11-06 08:40:00 . Resor

 
Även denna höst har vi spenderat 10 dagar på magiska Kap Verde. Man fångas lätt av deras fantastiska orörda folktomma stränder, vackra natur och deras underbara klimat. Deras eget motto "No Stress" lyder så jag låter bilderna nedan tala för sig själva.
 
 

Hotellet, Riu Touareg Coupels.
 

Staden, Sal Rei.
 
 

Kap Verde växer med den nya turismen, åk dit och njut av den oförstörda naturen och de milslånga stränderna innan de försvinner.
 
 

3 kommentarer