Gör ett eget kakfat, present att göra själv

Viktoria I . 2013-11-19 07:20:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Som nämnt så tycker jag att det är kul att pyssla och göra egna saker. Det är kreativt, bra för miljön, bra för plånboken och det blir unikt. Det ger lite den där känslan som man hade när man gick hem från slöjden, den där stoltheten, det här har jag gjort själv. Dessutom är det mycket trevligt att ge bort presenter som man har gjort själv. Jag tycker det visar att det finns tid och tanke bakom gåvan, samt så känns det mycket mer inspirerande och roligt att ge bort än att köpa något. Oftast går många DIY-projekt eller pyssel nästintill lika snabbt som att springa i affärer. Det brukar dessutom bli mycket billigare. Nedan följer tips och instruktioner på mitt nya favoritpyssel, att göra egna kakfat! Snabbt, roligt, enkelt och går att variera i oändlighet. Det behövs endast en tallrik och någon slags "fot", min favorit är som storasyster har lärt mig, ljusstakar. Dessa är perfekta att ge bort som presenter. Antingen med eller utan godsaker på, inslagna i cellofan med ett sidenband.
 
 
 
Kakfatet med chokladfudge som ni ser på bilderna ovan var en present till min mentor. Detta är en perfekt  present, "gå bort present" året runt, men även nu till jul kanske med en vacker jultallrik så det blir ett vackert julkakfat. Tallriken och ljusstaken ovan har jag loppisfyndat.
 
Gör ett eget kakfat
 
1 mindre tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik (gärna någon dekorativ som den ovan med guld och vackra rosor på)
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik och en vacker ljusstake. Jag hittade en vacker ljusstake med rosor på i guld och en vit matchande tallrik med guldkant. Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Tips! Använd tvåkomponentslim till sådant som ska användas dagligen och tåla tyngd, stor skillnad jämfört med klister, sitter som berget.
 
Kakfat att ge bort
 
1 kakfat
Cellofan
Sidenband
Ev. bakverk/sötsaker
 
Gör så här
 
Placera kakfatet med ev. godsaker på i mitten av en bit cellofan. Fäst cellofanets ändar med hjälp av ett sidenband.
 
Tips! Försök att leta upp "delar" som passar mottagaren. Tillexempel en tallrik i hens favoritfärg eller med en häst på till ryttaren och så vidare.
 
P.S Om du ska ge bort kakfatet, kan det även vara lämpligt att binda en liten etikett runt med skötselråd. Tillexempel diskas för hand.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer DIY och återvinning finner du här.
 
Fler exempel på enkla och kul presenter att göra själv finner du här.
 
 
Postat av: Katarina

Älskar dina pyssel! Väldigt fint!

Svar: Tack snälla söta för den fina kommentaren. Jag med = ), älskar och pyssla! Så här års är jag superpysselsugen så förhoppningsvis kommer det fler inom kort.
Viktoria Ingvarsson

2013-11-19 @ 08:55:44
URL: http://katarinaratcliffe.se
Postat av: Ester ❤ ett kreativt liv

Jättefint fat! Vart har du köpt limmet förresten? Finns det på vanliga butiker? :) Har bara provat med vanligt superlim förut men det lossnade efter ett tag.

Svar: Tack snälla söta. Det har jag köpt på Jula. Kan tänka mig det, tvåkomponentslim är superduper!
Viktoria Ingvarsson

2013-11-24 @ 13:50:00
URL: http://ettkreativtliv.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: