Gå bort present till Halloween, Odla vitlök, Vitlöksblast

Viktoria I . 2013-10-25 08:19:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Här kommer tre tips i ett. Första tipset är att odla din egen vitlök, eller rättare sagt odla vitlöksblast. Det andra tipset är att odla dem i en passande Halloween mugg, så har du en perfekt gå bort present till Halloween. Det tredje tipset är ett recept på en fantastiskt god vitlöksblastvinägrett vilket ni finner nedan. Att odla vitlöksblast är mycket enkelt. Lägg vitlöken i en tekopp med lite vatten och ställ den i ett soligt fönster. Sen är det bara att trycka ner vitlöken i en liten kruka/kopp med jord. Vitlöksblasten klipper du sedan av och använder i matlagning och till sallader. Gott, antibakteriellt och fulladdat med  antioxidanter. Sen är det bara och klippa så växer det nya blast. Dessa små sötnosar är även perfekt att odla och sedan ge bort som present. Extra kul nu i "vampyrtider" då det kan behövas lite extra vitlök hemma. I exemplet nedan så ser ni ett arrangemang som jag har gjort till en kär kollega som jag var hembjuden till. Instruktioner följer nedan.
 
 
 
Jag tycker alltid att det är kul att ge bort växter och ätliga presenter i små saker till hemmet. Då har mottagaren även glädje av presenten efter att den har blivit uppäten eller dött. Detta lilla spökliga arrangemang tycker jag vore fint att ha i köksfönstret nu vid Halloween.

Gå bort present Halloween
 
1 mugg, gärna en som passar till Halloween (denna har jag fyndat på Ö&B)
Jord
1 odlad vitlök, som har börjat ge vitlöksblast
Sidenband
Etikett (jag klippte till min av en gammal papperspåse)
 
På etiketten skriver du vitlök. Förslagsvis skriver du även ett recept på baksidan, vad mottagaren kan göra med sin vitlöksblast. Jag skrev ett recept på vitlöksblastvinägrett vilket ni finner nedan.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Vitlöksblastvinägrett
 
Vitlöksblast
Citrontimjan
Flingsalt
Olivolja
Färskpressad Citron
Honung
Svartpeppar
 
Gör så här
 
Mortla Vitlöksblast, citrontimjan och flingsalt. Häll över olivolja och lite färskpressad citron. Ringla över honung. Krydda med svartpeppar.
 
Ringla över salladen.
 
Källa: Huskatten Emelie.
 
Fler exempel på enkla och kul "gå bort presenter" finner du här.
 
 
Postat av: Carruuu

vad sött! fin tanke det där med att mottagaren ska ha glädje av presenten även efter att innehållet är uppätet/dött, har tänkt lite samma sak men aldrig satt ord på det. :-)

Svar: Tack snälla! Ja men visst är det så, har massa sådana kul exempel på presenter under kategorin: http://pinkpastry.blogg.se/category/festligheter-festtillbehordekorationer-hemmagjorda-presenter.html Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-10-25 @ 11:12:30
URL: http://carruuu.nu/
Postat av: Katarina

Som alltid fantastiska tips! Pyssliga du. Ha en fin helg!

Svar: Tack snälla söta, detsamma. Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-10-25 @ 17:15:01
URL: http://katarinaratcliffe.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: