Karva Pumpor

Viktoria I . 2013-10-20 17:30:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
 
 
 
Nu närmar sig Halloween, som nämnt en av mina favorit högtider. Troligtvis för att jag tillhör den amerikaniserade generationen, dock älskar jag att klä ut mig, godiset och pumporna! Därför vill jag visa er ett utav min mammas pumpa arrangemang som hon har i sin trädgård och då samtidigt komma med lite tips: Mamma brukar även köpa de lite mindre pumporna som ni ser på bilden ovan och karva ut till olika figurer. Dels är de billigare och det är inte lika mycket att gröpa ur, dessutom tycker jag att de är så mycket sötare. Det är även kul att variera sig lite och inte endast göra "Jack" pumpor (Jack o lantern) som ni ser till höger på bilden. I mitten av bilden så ser ni även att mamma har gjort en prickig pumpa med hjälp av en potatisskalare, snyggt och enkelt! Ett sista tips är att spara de där små påsarna som kommer med väskor och skor "silica gel", lägg en sådan i pumpan efter att du har karvat den, så hindrar den pumpan i från att mögla när den står ute.
 
P.S Visst vore en karvad Pumpa en perfekt present eller "gå bort present" nu i höstmörkret. Istället för blommor eller vin eller choklad när ni är bortbjudna, ge bort en utkarvad pumpa med ljus i. Snabbt, prisvärt, och kul att ge bort. Jag hade blivit superglad!
 
 
Postat av: På Selmas gata

Jag har aldrig gjort iordning någon pumpalykta även om jag tänker på det varje år, Om inte annat så är det ju strålande gott med pumpasoppa! Stort tack för tipset om silicapåsarna, det är ju jättesmart!

Svar: Det tycker jag att du ska göra, supermysigt ju! Dessutom kan du göra soppa sen ; ). Jag har ju tyvärr inget bra ställe att ställa pumpor på, annars hade jag haft ett dussin. Tack själv för att du tittar in och kommenterar, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-10-21 @ 12:28:46
URL: http://selmasgata.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: