Magazinet

Viktoria I . 2013-09-13 12:49:00 . Pink Pastry i media

 
Haffa dig ett exemplar av Magazinet nummer 38 som kommer ut idag. Där i bjuder jag på tre smarriga recept, intervju och inredningsreportage med mer bilder av vårt hem, tagna av fantastiska Kristin Horn Sellström för Gräbba. Magazinet är en gratis tidning som delas ut till alla hushåll i Växjö, Lessebo, Tingsryd, Alvesta tätorter, och i utspridda tidningsställ, läs det även online här.  
 
 
Bildkälla: Magazinet.
 
 

1 kommentarer

Bananbrödsmuffins

Viktoria I . 2013-09-02 19:31:00 . Bakning

 
En klassiker hemma hos oss är bananbröd. Det är enkelt, kul, gott och ett bra sätt att bli av med bruna bananer på. Bananbröd finns det många olika varianter av. Min favorit är så som vi bakade det hemma hos mamma, vilket receptet på följer nedan. Helst ska det som då serveras med ädelost mjukost på. Det går även utmärkt att göra som bananbrödsmuffins, fördelen då är att det är kortare gräddningstid och de är lättare att ta en i farten. Denna vecka bjuder Billys Bakery på bananbrödsmuffins som får äran att pryda vår köksbänk som "bänkkaka".
 
 
 
Tips! Be om att få köpa inventarier från restauranger och cafeer du besöker när du är ute och reser. Tillexempel koppar, menyer  och så vidare (i bakgrunden en inramad meny från The Loeb Boathouse Central Park, snygg som köksdekoration). Kul minnen och inredningsdetaljer.

Bananbrödsmuffins
 
12 stycken
 
100 g smör
4 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 dl Farinsocker Brun Farin
2 dl russin
2 ägg
2 msk honung
3 bananer
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 180 grader. Förbered en muffinsplåt med muffinsformar. Tag fram en bunke där du mixar bananerna till pure. Tag fram en till bunke där du nyper ihop smör, vetemjöl och bakpulver. Rör i socker och russin. Tillsätt ägg och honung, rör till en smet. Rör i bananmoset. Fyll formarna till två tredjedelar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter kontrollera med en sticka.
 
Bananbrödsmuffisen är goda att äta kalla eller varma. De går utmärkt att värma i mikrovågsugnen. I lufttät förpackning håller de i cirka 2 veckor.
 
Tips! Gör istället ett bananbröd. Häll då smeten i en form som du har smörjt med olja. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka en timme. Kontrollera med sticka. Låt svalna i formen i fem minuter, stjälp sedan upp på galler och låt svalna helt.  
 
Källa: Jane Bull (2006): Barnens Bästa Kokbok.
 
 

0 kommentarer