Bananmuffins

Viktoria I . 2014-04-22 19:51:00 . Bakning

 
Som nämnt är ett av mina bästa inredningstips bakverk. Att ha stående framme i en burk/på fat under kupa. Det ser hemtrevligt ut och sprider en mycket hemtrevlig doft. Det ger även lite brasseri/café känsla till köket, som jag tycker är så snyggt. Det är även perfekt att ha stående om det kommer gäster eller om sötsuget slår på. Jag tycker att det är fint att ha stående framme på köksbänken eller på eventuell köksö. Hemma hos oss står bakverken på köksbänken och har därför fått namnet "bänkkaka". Denna vecka pryds vår köksbänk av bananmuffins. När jag bakar muffins till "bänkkaka" brukar jag göra det i stora formar för att bygga på den där café känslan. Dessa bananmuffins bakar du snabbt och enkelt, ett sånt där "rör ihop recept". Gott både till fika eller mellanmål, recept följer nedan.
 
 
 
Tips! Be om att få köpa inventarier från restauranger och cafeer du besöker när du är ute och reser. Tillexempel koppar, menyer  och så vidare. Muffinsarna ligger i en kakburk från Billys Bakery i NYC (maken kallas för Billy och jag är hans bageri) och i bakgrunden skymtar ni en inramad meny från Eds Lobster Bar i NYC. Kul minnen som blir snygga inredningsdetaljer, det ger lite brasserikänsla i köket.
 
Bananmuffins
ca 8 stora muffins
 
2 bananer
1 dl filmjölk
2 ägg
2 tsk vaniljextrakt
75 g smält smör
5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 180 grader och förbered en muffinsplåt med muffinsformar (jag använde stora muffinsformar). Mixa bananerna till en slät kräm. Rör i filmjölk, ägg, smält smör och vaniljextrakt. I en annan bunke blandar du samman mjöl, strösocker och bakpulver. Rör ner det i banansmeten, rör tills du har en jämn och fin smet. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, kontrollera med sticka. Låt svalna helt. Förvara i lufttätt i rumstemperatur cirka 5 dagar.
 
Jag tycker att dessa är godast när de har fått stå minst över natten.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 

1 kommentarer

Påsk Cupcakes, Påskgodis Cupcakes

Viktoria I . 2014-04-19 06:02:00 . Påsk

 
Då jag tillhör den amerikaniserade generationen är cupcakes är ett av mina favorit bakverk. Jag tycker att de är så fantastiskt söta, goda och festliga. Som små bakelser som kan varieras och dekoreras i oändlighet. Jag serverar hellre Cupcakes än tårta när det vankas fest. Det är även en perfekt avslutning på en middag till kaffet. I Magazinet denna vecka tipsar jag om Påskgodis Cupcakes. Dessa små sötnosar gör garanterat succé och passar både till stora som små då de är så söta och goda. Ett pampigt avslut på påskmiddagen, recept följer nedan. För att se mer av mitt favorit pyssel till påsk och fantastiska bilder av Kristin Horn Sellström haffa dig ett exemplar av Magazinet som är en gratis tidning som delas ut till alla hushåll i Växjö, Lessebo, Tingsryd, Alvesta tätorter och i utspridda tidningsställ, den kan även läsas online här.
 
 
 
Påsk Cupcakes/Påskgodis Cupcakes
12 stycken
 
3 ägg
2,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljextrakt
75 g smör
1 dl filmjölk
3,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
 
Dekoration
 
Nötcreme brun/vit
Påskgodis
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en muffinsplåt med cupcake formar, helst fettbeständiga för bästa resultat (de finner du online). Vispa ägg, strösocker och vaniljextrakt pösigt. Smält smöret och ställ det åt sidan och låt svalna. Ta fram en ny bunke där du blandar de torra ingredienserna. Rör ner det smälta smöret och filmjölken i äggsmeten. Rör i de torra ingredienserna. Skeda upp smeten i cupcake formarna, fyll till två tredjedelar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, kontrollera med sticka. Låt cupcaksen svalna helt. Bre på nötcremen, dekorera med påskgodiset. Förvara lufttätt i kylskåp.
 
Dessa cupcakes går utmärkt att baka 2-3 dagar, förvara lufttätt i rumstemperatur/frys. vänta dock då med dekorationen tills samma dag som de ska serveras.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer påskpyssel finner ni under kategorin Påsk.
 
Glad Påsk, jag önskar er mycket kärlek, ledigt, sol, härliga färger och en massa gott! Tack för att ni besöker mig, och era kommentarer.
 
 
 
 
 

0 kommentarer

DIY Bordsplacering till påsk

Viktoria I . 2014-04-18 07:02:00 . Påsk

 
Bordsplaceringar tycker jag känns extra festligt. Roligast tycker jag det är om man kan göra något kreativt av bordsplaceringen. I Magazinet denna vecka tipsar jag om ett sött och enkelt sätt att göra personliga små bordsplaceringar till påsk. Med hjälp av äggkoppar, äggskal och blommor, snabbt och enkelt. Men denna söta lilla bordsplacering kommer ni garanterat att imponera på gästerna, se instruktioner nedan. För att se mer av mitt påskpyssel och fantastiska bilder av Kristin Horn Sellström haffa dig ett ex. av Magazinet som är en gratis tidning som delas ut till alla hushåll i Växjö, Lessebo, Tingsryd, Alvesta tätorter och i utspridda tidningsställ, den kan även läsas online här.
 
 
 
 
Bordsplacering till påsk
 
Äggkoppar
Äggskal
Vatten
Gula blommor, tillexempel Påskliljor tête a tête
Penna
 
Gör så här
 
Ställ fram lika många äggkoppar som du önskar göra bordsplaceringar. Knäck endast toppen av lika många ägg, ös ur innehållet och skölj ur. Låt torka, helst över natten. Sätt äggskalen i äggkopparna, skriv gästernas namn på äggen. Fyll äggskalen med vatten och sätt i blommor.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer påskpyssel finner ni under kategorin Påsk.
 
 

0 kommentarer

DIY Bordsdekoration till påsk / Påskgrupp

Viktoria I . 2014-04-17 16:00:00 . Påsk

 
I Magazinet denna vecka tipsar jag om en bordsdekoration till påsk som jag brukar göra varje år för att pryda vårt köksbord. Denna är mycket enkel att göra och imponerar stort. Hos oss är det inte påsk utan en liten blommande äggkartong. Ett perfekt pyssel då du kan använda sånt som du redan har hemma, recycling när det är som bäst! Du behöver: äggkartong, äggskal och blommor, se instruktioner nedan. För att se mer av mitt påskpyssel och fantastiska bilder av Kristin Horn Sellström haffa dig ett ex. av Magazinet som är en gratis tidning som delas ut till alla hushåll i Växjö, Lessebo, Tingsryd, Alvesta tätorter och i utspridda tidningsställ, den kan även läsas online här.
 
 
 
 
Bordsdekoration till påsk
 
Äggkartong
Äggskal
Vatten
Gula blommor (se exempel här med Påskliljor tête a tête)
 
Gör så här
 
Knäck endast toppen av äggen, ös ut innehållet och skölj ut äggskalen, låt torka (helst över natten). Placera äggskalen i äggkartongen. Fyll äggen med vatten, klipp blommor och sätt i äggskalen.
 
Tips! Om du har ett längre bord är det snyggt att sätta ut flera små äggkartonger på bordet, alternativt en större äggkartong.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 
 
 
Mer påskpyssel finner ni under kategorin Påsk.

 

1 kommentarer

Påsk Cake Eggs

Viktoria I . 2014-04-17 08:26:07 . Påsk

 
Påskgodis är ett av skälen till att påsken är något av en favorit högtid för mig. Speciellt det du gör själv. Så mysigt att pyssla med och gott! I Magazinet denna vecka tipsar jag om ett av mina favorit recept på påskgodis, Cake Eggs. Som ni säkert kan gissa är det personliga favoriten Cake balls formade som Ägg. Super gott och super enkelt! Nedan följer recept och instruktioner för fantastiskt goda och supersöta små Påsk Cake Eggs med smak av Jordgubbs Cheesecake, mums. Dessa små sötnosar passar utmärkt till påskfikat, som gå bort present/värdinne gåva i påsk eller som en söt liten avslutning på påskmiddagen. Tips! Servera dessa små ägg i en äggkartong som ni ser på bilden nedan (bygger på illusionen av att det är ägg), dessutom är det en perfekt presentask om Cake Eggsen ska bli en ätlig gåva. För att se mer av mitt påskpyssel och fantastiska bilder av Kristin Horn Sellström haffa dig ett ex. av Magazinet som är en gratis tidning som delas ut till alla hushåll i Växjö, Lessebo, Tingsryd, Alvesta tätorter och i utspridda tidningsställ, den kan även läsas online här.
 
 
 
Foto: Kristin Horn Sellström, för Magazinet.

Påsk Cake Eggs
ca 10-12 stycken
 
1 pkt Singoalla Jordgubbs Cheesecake
100 g Philadelphia
200 g vit choklad
 
Ev. Karamellfärg om du vill att äggen ska ha härligt pastelliga påskiga färger, i sådana fall tillsätt den efter att du har smält chokladen.
 
Gör så här
 
Kör kexen till fina smulor. Vispa samman dem och philadelphian till en fin smet. Forma smeten till små ägg, låt vila i kylskåp i cirka 30 minuter. Finhacka chokladen och förbered ett vattenbad, smält chokladen över vattenbadet. Doppa dina cake eggs och låt stelna. Förvara lufttätt i kylskåp. Går utmärkt att förbereda några dagar i förväg.
 
Tips! Dessa går att variera i oändlighet, bara att byta ut kexen. Tänk dock på att ta kex som är ljusa i färgen, så de inte lyser igenom den vita chokladen.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer påskpyssel finner ni under kategorin Påsk.
 
 
 

2 kommentarer

Istället för fjädrar i påskriset

Viktoria I . 2014-04-16 09:16:00 . Påsk

 
Påskris tycker jag är en mysig och fin tradition till påsk. I Magazinet denna vecka tipsar jag om hur ni enkelt och mycket vackert kan variera påskriset. Kul pyssel och ett lite mer medvetet val framför de traditionella påskfjädrarna. Detta tycker jag är vackert att göra även till andra tillfällen än påsk, som bordsdekoration. Jag kan även tänka mig att detta skulle bli en mycket uppskattad gåbort present till påsk (se exempel här). Detta pyssel gör ni snabbt och enkelt, du behöver endast följande: Påskris, papper, penna och sax. Nedan följer en steg för steg guide. För att se mer av mitt påskpyssel och fantastiska bilder av Kristin Horn Sellström haffa dig ett ex. av Magazinet som är en gratis tidning som delas ut till alla hushåll i Växjö, Lessebo, Tingsryd, Alvesta tätorter och i utspridda tidningsställ, den kan även läsas online här.
 
DIY Istället för fjädrar i påskriset
 
Steg 1: Ställ ett påskris i en vas.
 

Steg 2: Måla en spiral på pappret.
 
 
Steg 3: Klipp ut spiralen från de linjer som du har ritat (börja utifrån).
 

 

Steg 4: Börja rulla din spiral mellan fingrarna, utifrån in mot mitten. Rulla tills det inte finns något kvar att rulla.

 

 
Steg 5: Släpp, tryck ihop så det liknar en ros.
 
 
Steg 6: Trä på björkrisets kvistar. (Ibland kan det behövas lite lim att fästa ihop rosen, efter att du har satt den på riset om den rullar upp sig. De på bilden är dock gjorda utan lim, det brukar gå bra).
 

 

Steg 7:  Upprepa tills du har önskat antal rosor. Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.

 

Foton: Kristin Horn Sellström, för Magazinet.

 

Mer påskpyssel finner ni under kategorin Påsk.

 

4 kommentarer

Istället för en blomma, present att göra själv

Viktoria I . 2014-04-08 19:27:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
I fredags träffade jag en gammal väninna. Som ni vet tycker jag om att ge bort något litet i present. Som nämnt är mitt nya favorit DIY, att göra egna kakfat. Det går snabbt, enkelt och det blir så fantastsikt fina kakfat, perfekta att ge bort i present. Kakfat känns så festliga och kan användas till så mycket! Dessutom som jag tidigare har nämnt tycker jag att det är extra kul att ha en "signature gift" att alla i min bekantskapskrets har ett kakfat signerat Viktoria. Kakfat tycker jag passar extra bra som "min gåva" då jag anser att man inte kan ha för många kakfat och många förknippar mig med bakning, pyssel och heminredning. Så istället för en blomma fick det bli ett egenpysslat kakfat, mer personligt, bestående och prisvärt (beroende på var du hittar delarna, de går oftast att fynda på loppis). Instruktioner följer.
 
 
 
Tips! Ska kakfatet bli en present, försök då att leta upp "delar" som passar mottagaren (utifrån hens intressen, eller tillexempel favoritfärg) och hens stil (då kakfatet även kan fungera som en inredningsdetalj). Min väninna älskar fjärilar och har det som ett återkommande tema.
 
Istället för en blomma, present att göra själv, DIY Kakfat
 
1 tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik (tallriken ovan kommer från H&M home) och en vacker ljusstake (och ljusstaken är ett loppisfynd). Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Tips! Använd tvåkomponentslim till sådant som ska användas dagligen och tåla tyngd, stor skillnad jämfört med klister, sitter som berget.
 
Hemmagjort kakfat för att ge bort i present
 
1 kakfat
Sidenband
Etikett
 
Gör så här
 
Bind en etikett runt kakfatets fot, där det står eventuella skötselråd, som i fallet ovan, handdiskas.
 
P.S Det är även snyggt och mycket uppskattat att lägga något gott på fatet och slå in det i cellofan, se exempel här.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler av mina kakfat finner ni här.
 

2 kommentarer

PinkPastrys Whoopie Pies

Viktoria I . 2014-04-04 20:00:00 . Bakning

 
Som ni vet är mina Whoopie Pies några av mina absoluta favoriter. De är så fantastiskt goda! Mjuk härlig kaka, som påminner om GB sandwich. Dessa små sötnosar passar till alla tillfällen. De går dessutom utmärkt att variera, tips: Smaksätt eller och färga frostingen och rulla sidorna det vill säga frostingen som sticker fram i strössel eller någon hackad smaksättning. Tillexempel till jul rulla sidorna i krossade polkagrisar och smaksätt frostingen med pepparmyntsextrakt. Fast jag tycker att de är allra godast precis så som de är nedan. I helgen får vi besök så jag har laddat upp med en sats. Jag tycker du ska följa mitt exempel, du kommer inte att bli besviken, recept följer nedan.  
 
 

I bakgrunden skymtar ni mina redskapskrus. Det lägsta är ett loppisfynd och de andra två kommer från Agneta Livijn. Praktisk och supersnygg köksförvaring. Jag har fyllt upp mina med pastelliga köksredskap, vilka då påminner om blomkrukor fyllda med färgglada blommor.

PinkPastrys Whoopie Pies
ca 12 stycken
 
2,75 dl vetemjöl
3 krm bikarbonat
4,5 msk kakao
125 g philadelphia
50 g margarin
1,75 dl strösocker
1 ägg
 
Fyllning
125 g Philadelphia
2 dl florsocker
 
Gör så här
 

Sätt ugnen på 175 grader. Förbered två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Ta fram en bunke där du blandar: vetemjöl, bikarbonat och kakao. Ställ åt sidan. Ta fram en ny bunke där du vispar Philadelphia och margarin till en slät kräm. Tillsätt strösockret och ägget och vispa tills du har en luftig smet. Rör i de torra ingredienserna. Klicka/spritsa ut smeten på plåtarna, lite större än en femkrona, cirka 24 stycken. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter (13 minuter i min ugn). Övergrädda inte, ta ut dem när de börjar bli fasta i kanterna. Låt svalna helt på galler. Gör fyllningen. Vispa samman Philadelphia och florsocker tills du har en fin frosting. Bred frostingen på hälften av whoopisarna (undersidan). Lägg på den andra whoopien ovanpå med undersidan ner mot frostingen (som en hamburgare).

 

Förvaras i lufttätburk i kylskåpet, i upp till fem dagar.

 

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.

 

1 kommentarer