Bananmuffins

Viktoria I . 2014-04-22 19:51:00 . Bakning

 
Som nämnt är ett av mina bästa inredningstips bakverk. Att ha stående framme i en burk/på fat under kupa. Det ser hemtrevligt ut och sprider en mycket hemtrevlig doft. Det ger även lite brasseri/café känsla till köket, som jag tycker är så snyggt. Det är även perfekt att ha stående om det kommer gäster eller om sötsuget slår på. Jag tycker att det är fint att ha stående framme på köksbänken eller på eventuell köksö. Hemma hos oss står bakverken på köksbänken och har därför fått namnet "bänkkaka". Denna vecka pryds vår köksbänk av bananmuffins. När jag bakar muffins till "bänkkaka" brukar jag göra det i stora formar för att bygga på den där café känslan. Dessa bananmuffins bakar du snabbt och enkelt, ett sånt där "rör ihop recept". Gott både till fika eller mellanmål, recept följer nedan.
 
 
 
Tips! Be om att få köpa inventarier från restauranger och cafeer du besöker när du är ute och reser. Tillexempel koppar, menyer  och så vidare. Muffinsarna ligger i en kakburk från Billys Bakery i NYC (maken kallas för Billy och jag är hans bageri) och i bakgrunden skymtar ni en inramad meny från Eds Lobster Bar i NYC. Kul minnen som blir snygga inredningsdetaljer, det ger lite brasserikänsla i köket.
 
Bananmuffins
ca 8 stora muffins
 
2 bananer
1 dl filmjölk
2 ägg
2 tsk vaniljextrakt
75 g smält smör
5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 180 grader och förbered en muffinsplåt med muffinsformar (jag använde stora muffinsformar). Mixa bananerna till en slät kräm. Rör i filmjölk, ägg, smält smör och vaniljextrakt. I en annan bunke blandar du samman mjöl, strösocker och bakpulver. Rör ner det i banansmeten, rör tills du har en jämn och fin smet. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, kontrollera med sticka. Låt svalna helt. Förvara i lufttätt i rumstemperatur cirka 5 dagar.
 
Jag tycker att dessa är godast när de har fått stå minst över natten.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 
Postat av: anna

åh, så gott :)

Svar: Ja gott och enkelt = )
Viktoria Ingvarsson

2014-05-17 @ 14:54:27
URL: http://byannam.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: