Istället för en blomma, present att göra själv

Viktoria I . 2014-04-08 19:27:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
I fredags träffade jag en gammal väninna. Som ni vet tycker jag om att ge bort något litet i present. Som nämnt är mitt nya favorit DIY, att göra egna kakfat. Det går snabbt, enkelt och det blir så fantastsikt fina kakfat, perfekta att ge bort i present. Kakfat känns så festliga och kan användas till så mycket! Dessutom som jag tidigare har nämnt tycker jag att det är extra kul att ha en "signature gift" att alla i min bekantskapskrets har ett kakfat signerat Viktoria. Kakfat tycker jag passar extra bra som "min gåva" då jag anser att man inte kan ha för många kakfat och många förknippar mig med bakning, pyssel och heminredning. Så istället för en blomma fick det bli ett egenpysslat kakfat, mer personligt, bestående och prisvärt (beroende på var du hittar delarna, de går oftast att fynda på loppis). Instruktioner följer.
 
 
 
Tips! Ska kakfatet bli en present, försök då att leta upp "delar" som passar mottagaren (utifrån hens intressen, eller tillexempel favoritfärg) och hens stil (då kakfatet även kan fungera som en inredningsdetalj). Min väninna älskar fjärilar och har det som ett återkommande tema.
 
Istället för en blomma, present att göra själv, DIY Kakfat
 
1 tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik (tallriken ovan kommer från H&M home) och en vacker ljusstake (och ljusstaken är ett loppisfynd). Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Tips! Använd tvåkomponentslim till sådant som ska användas dagligen och tåla tyngd, stor skillnad jämfört med klister, sitter som berget.
 
Hemmagjort kakfat för att ge bort i present
 
1 kakfat
Sidenband
Etikett
 
Gör så här
 
Bind en etikett runt kakfatets fot, där det står eventuella skötselråd, som i fallet ovan, handdiskas.
 
P.S Det är även snyggt och mycket uppskattat att lägga något gott på fatet och slå in det i cellofan, se exempel här.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler av mina kakfat finner ni här.
 
Postat av: Diana

jättefint tips! ska absolut testa detta! :) vart köper man tvåkomponentslim? vad kostar det?

Svar: Tack, snälla söta! Jag köper mitt på Jula. Minns inte exakt vad det kostar, men det är inte dyrt och det är jätte drygt, kan limma ihop en massa. Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2014-04-10 @ 11:58:06
URL: http://angeladiana.blogg.se
Postat av: Erika- familjeliv, träning och inredning

Hej viktoria! En liten fråga: gör du tårtor/bakelser till bröllop och fest? Min man och jag ska ha bröllopsfest för våra vänner i slutet av maj och skulle vilja ha något romantiskt fika. Å jag gillar dina bakverk :) Kram!

Svar: Tack snälla söta underbara du för den fina frågan, blev alldeles varm av din kommentar. Vad har du för mejl? Så kan vi bolla lite, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2014-04-11 @ 21:31:20
URL: http://erikasblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: