Blöj Cupcakes, Cupakes av blöjor

Viktoria I . 2014-08-12 10:02:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Idag är det dags för Baby Shower på jobbet igen. Jag älskar denna amerikanska festlighet! Det är en så glad tillställning, ofta med en massa sött pynt och dekorationer. Jag fick/tog på mig den stora äran att pyssla ihop presenten. Jag tycker att det hör till att ge bort någon slags blöjskapelse på Baby showers, så idag blev det blöjcupcakes! De brukar vara en mycket uppskattad present av de blivande föräldrarna. Det är helt otroligt kul att skapa med något så otippat som blöjor, det är så kreativt, det blir så sött och det går att variera i oändlighet. Det ser även väldigt trevligt ut att komma med och de är superfina som bordsdekoration under själva baby showern. Instruktioner följer nedan.
 
 

Blöj Cupcakes
 
Blöjor
Gummiband
Cupcake formar/Stora muffins/bullformar
Flaggor
Cupcake träd
Cellofan
Sidenband
 
Gör så här
 
(Jag har gjort dessa blöj cupcakes tidigare, du finner en steg för steg guide, med bilder, här).
 
Klä cupcake trädet med cupcakeformar (det går lika bra att använda ett kakfat/bricka/cupcakeplåt). Veckla ut blöjorna, med framsidan (bilden) framåt. Vik blöjan med framsidan (bilden) inåt, tvärs över på längden (se bild här). Håll i blöjans övre kant (det babyn har fram på magen, där bilden är).  Börja rulla (se här) rulla hela vägen tills du har fått en blöjcupcake! Håll i och ta ett gummiband. Som du virar runt blöjcupcakens undersida (se här). Sätt cupcaken i formen, men nedersidan (den med gummibandet) nedåt.  Ta fram ev. dekoration och dekorera cupcaken, se exempel ovan, små flaggor. Upprepa proceduren tills du har önskat antal cupcakes. Ta cellofan runt dina blöjcupcakes och avsluta med ett sidenband och eventuellt ett litet gratulationskort.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Ett annat Tips! Är mina baby sock cupcakes (klicka på länken för att komma till steg för steg guiden). Eller en traditionell blöjtårta, se instruktioner här. Det finns även massor av inspiration på youtube, babys, vagnar och mycket mer. 
 
 
Postat av: Småstadsfrun

Så fint det blev! En kul variant på blöjtårtan som annars blir vanligare och vanligare.

Svar: Tack, ja visst är det = )
Viktoria Ingvarsson

2014-08-12 @ 13:59:29
URL: http://www.smastadsfrun.se/
Postat av: Anna

Sååå sött!

Svar: Tack snälla = )
Viktoria Ingvarsson

2014-08-12 @ 16:52:08
URL: http://inredningsanna.wordpress.com/
Postat av: Ninni - Vimsiga mamman

men så sött :D

Svar: Tack snälla!
Viktoria Ingvarsson

2014-08-12 @ 17:38:38
URL: http://ninnzan.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: