Noblessemuffins, Tips! Hur du slår in muffins/bakverk!

Viktoria I . 2014-12-06 18:26:00 . Bakning

 
Nedan följer ett tips om hur du enkelt slår in bakverk av sådant du redan har hemma (perfekt om du inte har någon vacker burk/fat som du kan avvara), samt ett recept på fantastiskt goda muffins. Dessa muffins gör du snabbt och enkelt, ett sånt där "rör ihop recept". Det har dock ingen inverkan på smaken, de är fantastiska och har en fantastisk konsistens, lite som att äta muffins gjorda av chokladfudge. Både receptet och inslagningen passar perfekt att göra i ätlig present/"gå bort present", snabbt, enkelt och fantastiskt gott. Recept och instruktioner följer nedan. Sen jag fick receptet har jag gjort detta arrangemang att ge bort tre gånger, det imponerar stort, både inslagningen och muffinsarna.
 
 

Du behöver: Sax, Silkespapper, tjock kartongbit, tårtpapper och snöre/sidenband.
 
Gör så här
 
Klipp ut kartonbiten, så den blir rund, tänk som ett kakfat (går utmärkt att använda en tallrik som mall). Vik silkespappret på mitten, lägg kartongbiten mellan silkespappret (se exempel på bilden, uppe till höger, glid in den emellan). För kartongbiten så den kommer till mitten av silkespappret. Ovanpå silkespappret, i mitten av pappret (d.v.s ovanpå kartongbiten) lägger du ett tårtpapper.
 

Ställ bakverket mitt på silkespappret. Kontrollera så kartongbiten är mitt under tårtpappret, så du får stadga och den fungerar likt ett fat.
 
 
Vik upp silkespapprets kanter. Knyt ett snöre/band runt ditt "paket". Tada klart! Denna inslagning lämpar sig till de flesta bakverk allt från muffins som exemplet ovan till en rund mjuk kaka. Tänk på att bakverket inte ska vara för kletigt, att det ska tåla att ha silkespapper mot sig.
 
Noblessemuffins
 
12 stycken
 
175 g smör
100 g Marabou mjölkchoklad
2,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
12 Noblesse original crisp
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 200 grader och förbered en plåt med aluminiumformar. I en bunke rör du samman strösocker, vetemjöl, vaniljsocker och salt. Finhacka chokladen. Smält smöret, ta från värmen och rör i chokladen, rör tills chokladen har smält. Rör i de torra ingredienserna, rör i äggen. Ös upp smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i max 12 minuter. Ta ut muffinsen och lägg en Noblesse på varje muffins. Låtsvalna helt.
 
Förvaras i kylskåp.
 
Källa: Min fina kollega Martin.
 
Se ovan hur du slår in dem bäst till en fin present.
 
För fler inslagningstips kolla under kategorin: Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter.
 
 
 
Postat av: Småstadsfrun

Bra tips! När jag har slagit in endast en muffins eller liknande använder jag en cocktail-tomat förpacknig. Fungerar också bra! Är det ex två semlor använder jag en förpackning för vindruvor. Men ditt är så klart mycket tjusigare!

Svar: Tack för alla dina fina kommentarer, blir så glad! Superbra tips ju! Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2014-12-06 @ 19:12:45
URL: http://www.smastadsfrun.se/
Postat av: Karolina

De godaste muffins jag har smakat, hälsa din kollega det också! Kram på dig, syster yster!

Svar: Visst är dom goda, ska hälsa honom det, då blir han glad, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2014-12-08 @ 18:53:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: