Egengjort Kakfat

Viktoria I . 2014-02-20 19:19:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Visst är det härligt att ge bort små egengjorda presenter!? Dels är det roligt att pyssla, det är snällare mot naturen och plånboken och känns mera personligt.  Två av mina närmsta kollegor bor nästintill grannar i samma lilla ort. Ett stort plus enligt mig som då får fördelen att hälsa på båda två. Igår fick hade jag då äran att få träffa båda dessa underbara tjejer. Min andra kollega vill jag givetvis också ge en liten present. Som jag nämnde igår är ju min "signature gift" kakfat, att alla i min bekantskapskrets har ett kakfat signerat Viktoria. Även denna kollega har jag varit hembjuden till tidigare och hon fick då detta kakfat, därför ville jag även i detta fall köra vidare på samma tema. Ett kakfat i samma "serie", men med annan blomma och i annan höjd, så hon kan matcha med det tidigare fatet. Tips! Jag tycker att det ser pampigt ut att servera på fat i olika nivåer/höjder, vilket hon kan göra nu. Är du också sugen på att göra ett egengjort kakfat, se nedan.  
 
 
 
Tips! Är du en återkommande gäst, ge bort något i samma serie/stil vid nästa besök, det blir mera personligt. Exempel se texten ovan.
 
Kakfat av en gammal tallrik och ljusstake
 
1 mindre tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik och en vacker ljusstake. Jag hittade en vacker tallrik med en krokus och en ljusstake/"fot" i matchande grått (båda är loppisfyndade). Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Tips! Använd tvåkomponentslim till sådant som ska användas dagligen och tåla tyngd, stor skillnad jämfört med klister, sitter som berget.
 
Gör ett kakfat själv för att ge bort i present
 
1 kakfat
Sidenband
Etikett
 
Gör så här
 
Bind en etikett runt kakfatets fot, där det står eventuella skötselråd, som i fallet ovan, handdiskas.
 
P.S Det är även snyggt att lägga något gott på fatet och slå in det i cellofan, se här.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer DIY och återvinning finner du här.
 
Fler exempel på enkla och kul presenter att göra själv finner du här.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: