Kakfat i glas av en gammal tallrik och ljusstake

Viktoria I . 2014-02-19 19:39:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Som nämnt tycker jag det är trevligt att ha med sig något till värdinnan, helst något eget producerat, det känns lite mera personligt. Ni som är återkommande besökare vet att min nya "grej" är att ge bort egen producerade kakfat. Dels för att de är så roliga att göra och de blir så söta. Dessutom tycker jag att det är extra kul att ha det lite som en "signature gift" att alla i min bekantskapskrets har ett kakfat signerat Viktoria. Idag var jag hembjuden till en av mina fina kollegor på fika. Denna kollega har jag tidigare varit bjuden till och hon fick då detta kakfat. Därför tyckte jag att det var roligt att nu köra vidare i samma serie, med ännu ett kakfat i glas, för att matcha det tidigare. Själv så tycker jag att det ser pampigt ut att servera i olika höjder, vilket mottagaren kan göra nu, då detta kakfat blev lägre och mindre. Ännu roligare var att hon dukade med både det nya och det föregående fatet tillsammans idag och jag måste säga att de passade mycket bra ihop. Sist hade jag hittat en glastallrik med bilar på och denna gången en med bakverk. Vill du göra ett eget kakfat i glas, se instruktioner nedan.
 
 
 
Tips! Är du en återkommande gäst, ge bort något i samma serie/stil vid nästa besök, det blir mera personligt. Exempel se texten ovan.
 
Kakfat i glas av en gammal tallrik och ljusstake
 
1 glastallrik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 glasljusstake på fot
Tvåkomponentslim (när du ska limma glas, kontrollera att limmet är transparent)
 
Gör så här
 
Leta upp en tallrik och en ljusstake. Jag hittade en kul glastallrik med bakverk på och en ljusstake/"fot" i matchande glas (båda är loppisfyndade). Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Tips! Använd tvåkomponentslim till sådant som ska användas dagligen och tåla tyngd, stor skillnad jämfört med klister, sitter som berget.
 
Kakfat i glas av en gammal tallrik och ljusstake att ge bort i present
 
1 kakfat
Sidenband
Etikett
 
Gör så här
 
Bind en etikett runt kakfatets fot, där det står eventuella skötselråd, som i fallet ovan, handdiskas.
 
P.S Det är även snyggt att lägga något gott på fatet och slå in det i cellofan, se här.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer DIY och återvinning finner du här.
 
Fler exempel på enkla och kul presenter att göra själv finner du här.
 
 
Postat av: Tina

Jag testade att limma porslinsfat med limpistol mini från panduro, med medföljande limmstavar. Håller det även till glas tror du?

Svar: Det är svårt att svara på, jag har inte testat. Jag rekommenderar tvåkomponentslimmet (Epoxy), sitter som berget. Finns på jula, har för mig att det kostar cirka 70 kr. Behövs bara lite, så ett set räcker till hur många kakfat som helst.
Viktoria Ingvarsson

2014-06-25 @ 14:47:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: