NYC for valentine's day

Viktoria I . 2014-02-25 09:52:00 . Resor

 
Alla hjärtans dag firades i år med en långweekend i New York. Det var magiskt som alltid i den stora staden. Nedan följer lite bilder från vår resa, samt lite New York tips. Jag har tidigare gjort en New York guide här på bloggen (den finner ni här), vilken jag finner fortfarande aktuell. New York är en härlig stad som ständigt förändras, nya resturanger och butiker poppar upp dagligen. Så därför är mitt bästa tips inför en New York resa att googla. Skriv en egen liten guide med adresser och boka bord på resturanger och attraktioner/sevärdheter innan avresa. 
 
 

Denna gången bodde vi Downtown, på 20:e våningen, med denna utsikt genom sovrumsfönstret. Tips! I samma kvarter låg även Papa Johns Pizza, den godaste Pizzan jag någonsin har ätit, på 703 Lenox Ave New York. Ta en ostpizza med vitlöks och ädelostdressing.
 

Freedom Tower/One World Trade Center var inte riktigt färdig byggt denna gången heller, men det ser ut att bli riktigt bra. 
 

Jag har sagt det förr men jag älskar Amerikanska fordon, de ser så retrosnygga ut!
 
 
Som nämnt var vi där över alla hjärtans dag och i sann Amerikansk anda firades detta stort. Fina dekorationer överallt, affärerna var fyllda med pynt och små söta kärleksgåvor och gatorna var fyllda med folk som bar de största rosbuketterna jag någonsin har sett.  
 
 
Själva så firade vi kärlekens dag genom att äta Hummer på Pastis (Pastis 9, 9 th Avenune New York), helt fantastiskt magiskt gott. Dessutom fantastisk service och en underbart fin miljö (så här ser mitt framtida drömkök ut). Pastis ska stänga för renovering, det skulle ha stängt den sista januari, men det har blivit framskjutit, så jag håller tummarna för att det fortfarande är öppet nästa gång jag är i New York.
 
 
Förutom att vi fick uppleva alla hjärtans dag i det stora äpplet så var det även ett snöfyllt Manhattan och det snöade en hel del under tiden som vi var där. Manhattan är vackert året om, men jag måste säga att det var oerhört romantiskt och vackert i snön, som i en film.
 

Fantastiska West Village, Perry Street. Magiskt att få gå här igen och hålla hand med världens finaste make på självaste alla hjärtans dag.
 

Jag har sagt det förr men jag tycker att man får den bästa utsikten över Manhattan från Rockefeller Center. Dessutom brukar det vara mycket mindre folk än tillexempel Empire State och du kan skriva ut biljetter i förskött på deras hemsida och på så sätt slippa köa. Som ni ser på bilden ovan var Empire State denna afton tänd i rosa, till ära för alla hjärtans dag. Passade en "Pinkoholic" som mig alldeles utmärkt.
 

Cupcakes och bakinsperation finns det massor av i New York, här ser ni cupcakes på CRUMBS (det blev en cookie dough cupcake), enligt många Magnolia Bakerys största konkurrent, själv tyckte jag att det var ganska oavgjort. Adresser finner ni på CRUMBS hemsida.
 

Själv blev jag väldigt inspirerad till att leta upp min giant cupcake mold och baka en jättecupcake, visst är det kul och väldigt amerikanskt?!
 
 
Tips! Det är även fantastiskt kul och inspirerande att gå och kolla i amerikanska mataffärer. Bilderna ovan är tagna på Whole Foods bakelsedisk. Visst är våningscupcakesen söta?! Sådana är jag supersugen på att baka snarast. Ett annat tips är amerikanska apotek, superkul, så mycket bra saker som inte finns här hemma. Både när det gäller sjukvård och skönhetsprodukter, dessutom är det billigt. 
 

Central Park i snön, magiskt att få uppleva, som taget ur en saga! På bilden ovan ser ni även The Loeb Boathouse Central Park, där åt vi vår bröllopsmiddag för snart sex år sen. Blev inget besök denna gång, men kan tänka mig att det hade varit mysigt att äta och titta ut på snön. 
 
 
Det var allt av New York för denna gången. Vi hade det fantastiskt bra, åt gott, strosade, sög in atmosfären, shoppade och bara njöt av varandras sällskap. Det blev som alltid en massa shopping, i huvudsak på de butikerna jag har tipsat om tidigare, men även någon ny, så här kommer ett tips! Home Goods, 795 Colombus Ave New York. Stor inredningsbutik, väldigt amerikansk, kul, jag fyndade en ananasskål i trä.
 
 
Postat av: Anna.

Så underbart! Härliga bilder och vad sugen man blev på att åka dit.

Svar: Tack snälla söta, ja jag med igen = )
Viktoria Ingvarsson

2014-02-25 @ 11:38:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: