Whoopie Pies

Viktoria I . 2014-01-07 18:46:00 . Bakning

 
Jag har tidigare tipsat er om mina Whoopie Pies, både härbloggen och i Magazinet, de är mina absoluta favoriter. De passar till alla tillfällen och gör sig bra på fikabordet (se nedan). För att variera dessa och få dem att matcha temat på tillställningen/säsongen har jag ett tips: Smaksätt eller och färga frostingen och rulla sidorna det vill säga frostingen som sticker fram i strössel eller någon hackad smaksättning. Tillexempel till jul rulla sidorna i krossade polkagrisar och smaksätt frostingen med pepparmyntsextrakt. En av mina kollegor beskrev dem som en GB sandwich, fast mjukare, godare och är en kaka. Jag kan inte annat än hålla med, de är fantastiska, recept följer nedan.   
 
 
 
 
Tips! Fynda dukar på rean, H&M Home och Indiska brukar ha fina. Dukar ger ett festligt intryck och är ett mycket enkelt och effektfullt sätt att variera inredningen. Dessutom är det ett perfekt sätt att fånga upp olika teman och högtider tillexempel gul duk till påsk, med mera.
 
Pink Pastrys Whoopie Pies

Ca 12 stycken

 

2,75 dl vetemjöl

3 krm bikarbonat

4,5 msk kakao

125 g Philadelphia

50 g margarin

1,75 d strösocker

1 ägg

 

Fyllning

 

125 g Philadelphia

2 dl florsocker

 

Gör så här

 

Sätt ugnen på 175 grader. Förbered två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Ta fram en bunke där du blandar: vetemjöl, bikarbonat och kakao. Ställ åt sidan. Ta fram en ny bunke där du vispar Philadelphia och margarin till en slät kräm. Tillsätt strösockret och ägget och vispa tills du har en luftig smet. Rör i de torra ingredienserna. Klicka ut smeten på plåtarna, lite större än en femkrona. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter (13 minuter i min ugn). Övergrädda inte, ta ut dem när de börjar bli fasta i kanterna. Låt svalna helt på galler. Gör fyllningen. Vispa samman Philadelphia och florsocker tills du har en fin frosting. Bred frostingen på hälften av whoopisarna (undersidan). Lägg på den andra whoopien ovanpå med undersidan ner mot frostingen (som en hamburgare).

 

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.

 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: