Godistårta, steg för steg guide, kul present att göra själv!

Viktoria I . 2014-07-15 09:31:33 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
I lördags var jag även bjuden till en av mina äldsta barndomskamraters 30 års fest. Jag och Anna skulle uppvakta Johanna med ett presentkort på fiskpedikyr (kul presenttips!). Men vi ville även ha något litet i handen att komma med ihop med vårt presentkort. Därför fick jag en idé om att göra en godistårta, det vill säga en tårta gjord endast av godis. Jag var lite inspirerad av denna tårta, men arbetade endast med godis. Fantastiskt roligt pyssel, med ett mycket imponerande resultat! Jätteroligt att ge bort! Nedan följer en steg för steg guide
 
Du behöver följande: Ett fat, det skulle även fungera med en bit foileklädd kartong men jag tycker att det ser trevligare ut med ett fat (extra gåva till mottagaren). En rund godisburk, avlångt godis (se chokladen nere till höger, skulle även fungera utmärkt med tillexempel snickers) godis (godis med papper runt, känns fräschast), samt någon mjuk godissort som du kan fästa tårtljusen i, tårtljus, sidenband, cellofan och sax.
 

Steg 1: Lägg den runda godisburken på fatet, se exempel nedan. Det runda fatet har jag köpt på City Gross.
 
 
Steg 2: Fäst den avlånga chokladen runt godisburken så att den täcks, med hjälp av ett sidenband. Tips! Här kan det vara praktiskt med ett extra par händer som hjälper dig hålla chokladen på plats medan du knyter sidenbandet. Jag körde på turkost tema, så härlig färg!
 

Steg 3: Fyll ovansidan av den runda godisburken med godis. Fyll en bit ovanpå kanten till den avlånga chokladen, se nedan.
 
 
Steg 4: Fäst tårtljusen i en godisbit och placera mitt på tårtan. Skulle även fungera utmärkt med en vimpel (se exempel här). Eller annan liten dekoration, kan ju vara en sak, en liten extra gåva tillexempel en leksaksbil/häst, ett halsband och så vidare.
 

Steg 5: Avsluta med att slå in godistårtan i cellofan och knyt en sidenrosett, tada klart!
 
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Tips! Denna godistårta går att variera i oändlighet. Anpassa temat efter mottagaren, hens favoritgodis, favoritfärg och dekorationer utifrån hens intresse tillexempel toppa den med en häst till ryttaren. Den går även att säsongsbetona som tillexempel en julgodistårta.
 
 
 
Postat av: ninni

så läckert :D

Svar: Tack = )
Viktoria Ingvarsson

2014-07-15 @ 11:07:02
URL: http://ninnzan.se
Postat av: På Selmas gata

Helt underbar ju!! kram

Svar: Tack snälla söta, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2014-07-15 @ 14:09:28
URL: http://selmasgata.blogspot.se/
Postat av: Johanna

Men vilken rolig grej!!

Svar: Ja visst är det och gott = )
Viktoria Ingvarsson

2014-07-15 @ 18:00:07
URL: http://joherman.blogg.se/
Postat av: suzz

Vilken fin blogg! :)

Svar: Tack snälla söta för den fina kommentaren!
Viktoria Ingvarsson

2014-07-18 @ 14:06:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: