Kakfat till barnkalas, DIY

Viktoria I . 2014-03-29 06:30:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
I helgen så är det födelsedagsfirande som står på agendan, även storasyster har fyllt år. Hon är väldigt kreativ, har känsla för färg och form och har barnasinnet kvar. Därför ville jag göra ett fantastiskt roligt och sött kakfat till henne. När jag hittade dinosaurie tallriken nedan, visste jag att den skulle passa henne perfekt. Mycket roligare att komma med i handen istället för en blomma ihop med presentkortet. Som nämnt mitt nya favorit DIY, att göra egna kakfat. Jag tycker att det är ett superroligt pyssel, då det går så snabbt, enkelt och det blir så fantastsikt fina kakfat, perfekta att ge bort i present. Kakfat känns så festliga och kan användas till så mycket! Dessutom som jag tidigare har nämnt tycker jag att det är extra kul att ha en "signature gift" att alla i min bekantskapskrets har ett kakfat signerat Viktoria. Kakfat tycker jag passar extra bra som "min gåva" då jag anser att man inte kan ha för många kakfat och många förknippar mig med bakning, pyssel och heminredning. Detta kakfat kommer att passa utmärkt hemma hos min storasyster hon har ett hemtrevligt, barnsligt och kreatitv hem.
 
 
 
Tallrik med dinosaurer från H&M home, ljusstake loppisfynd och tvåkomponentslimmet (transparent och mycketbra) har jag fyndat på JULA.
 
 
Detaljbild på den fantastiska tallriken, visst är den kul?! Dessutom väldigt lärorik (tycker läraren så klart). Jag tycker den är så söt, gör en glad.
 
 
Kakfat till barnkalas, DIY
 
1 tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik och en vacker ljusstake. Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Tips! Använd tvåkomponentslim till sådant som ska användas dagligen och tåla tyngd, stor skillnad jämfört med klister, sitter som berget.
 
Hemmagjort kakfat för att ge bort i present
 
1 kakfat
Sidenband
Etikett
 
Gör så här
 
Bind en etikett runt kakfatets fot, där det står eventuella skötselråd, som i fallet ovan, handdiskas.
 
P.S Det är även snyggt och mycket uppskattat att lägga något gott på fatet och slå in det i cellofan, se exempel här.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler av mina kakfat finner ni här.
 
 

0 kommentarer

DIY Ringhållare, smyckesförvaring

Viktoria I . 2014-03-28 15:04:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Mellansystern har fyllt år och ska firas i helgen. Som ni vet tycker jag alltid att det är kul att ge bort något litet som jag har gjort själv. Det känns mycket roligare att komma med i handen istället för blommor (även om det är underbart med blommor, känns det så opersonligt och dessutom är det ju så roligt att få pyssla och ge bort) ihop med presentkortet. Min syster ska få denna chica smyckeshållare i form av Eiffeltornet. Sätt ringarna på spiran, häng örhängen i balkarna och övriga smycken typ armband, halsband och så vidare lägger du i den lilla skålen. Perfekt present till systern, mamma och kompisen. Extra bra att ge bort vid tillfällen då mottagaren får mycket smycken som tillexempel student, konfirmation och dop. Skulle även göra sig utmärkt som en liten gå bort present till tjejmiddagen. Ringhållaren gör du snabbt och enkelt. Det är inte bara bra förvaring utan även en mycket snygg inredningsdetalj, fin att ha stående på nattduksbordet. Instruktioner följer.
 
 
 
Smyckeshållare
 
1 Eiffeltorn (loppisfynd)
1 liten skål/fat (loppisfynd)
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Bland limmet. Stryk lim under Eiffeltornets fötter. Placera Eiffeltornet på fatet, låt torka.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer DIY och hemmagjorda presenter finner ni här.
 
 

1 kommentarer

DIY Salt & Pepparkar, present till bilälskaren

Viktoria I . 2014-03-22 13:48:08 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Idag är vi bortbjudna till min storassyster med familj. Som ni vet tycker jag att det är roligt att ha med sig något litet som uppskattning. Helst egenproducerat, det känns lite mer personligt. Min storasyster samlar på gamla leksaksbilar. De fungerar som små stilleben lite här och var hemma hos henne. Därför tänkte jag överraska henne med dessa små söta Bil salt & pepparkar. De går supersnabbt och enkelt att göra. De blir supersöta och det är dessutom mycket prisvärda små salt & pepparströare, bilarna och salt & pepparkaren har jag fyndat på loppis. Dessa små salt & pepparkar går att variera i oändlighet. Bilsorten kan anpassas efter mottagaren och på så sätt bli ännu mera personligt. Dessa piggar upp vilket köksbord som helst. De små bilarna är även ett kul inslag på middagsbjudningar. När det är dags att skicka saltet, är det bara att ge den lilla bilen en putt, här kommer det. Instruktioner för hur du gör dessa små söta bil salt & pepparströare finner du nedan.  
 
 
 
 
Bil Salt & Pepparkar
 
1 par salt & pepparströare
2 Leksaksbilar
Tvåkomponentslim (kontrollera att limmet är transparent om salt & pepparkaret är av glas)
 
Gör så här
 
Blanda limmet. Stryk det under salt och pepparströaren. Placera dessa på bilarnas tak/flak. Låt stelna.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Tips! Här finner du en steg för steg guide för hur du gör supersöta små salt och pepparkar av gamla burkar.
 
 

3 kommentarer

Hemma hos Sarah Jessica Parker

Viktoria I . 2014-03-19 15:53:26 . Inredning/Hemma hos oss

 
 
 
 
Dagens inredningsinspiration bjuder Sarah Jessica Parker på i denna intervju som är filmad i hennes townhouse i New York. Här skulle jag mer än gärna flytta in. Kolla in videon den bjuder på massor av inspiration och bra idéer för att skapa ett sånt där personligt hemtrevligt hem.
 
 
 

0 kommentarer

Gör en Blöjtårta, instruktioner

Viktoria I . 2014-03-07 06:30:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Idag ska vi ha Baby Shower för en kollega på jobbet. Jag älskar denna amerikanska festlighet! Det är en så glad tillställning, ofta med en massa sött pynt och dekorationer. Jag fick/eller tog på mig den stora äran att göra blöjtårtan. Vilket jag tycker är en jätterolig present att göra och att ge bort. De brukar vara mycket uppskattat av de blivande föräldrarna, det är kul att skapa med något så otippat som blöjor, det är så kreativt, de blir så söta och de går att variera i oändlighet. Det ser även väldigt trevligt ut att komma med en blöjtårta i famnen, ser så festligt ut. Dessutom är de superfina som bordsdekoration under själva baby showern. Jag tycker att det mesta i blöjtårtan ska gå att användas till babyn. Jag försöker undvika hushållspappersrullar och så vidare. Nedan följer instruktioner hur jag brukar göra mina blöjtårtor.
 
 
 
Tips! Det finns massor av "steg för steg" videos på youtube om hur du gör blöjtårtor och många andra skapelser av blöjor (babys, vagnar).
 
Blöjtårta
 
1 avlångt föremål, tillexempel en nappflaska
Blöjor
Gummiband
Sidenband
2 sugrör
Snöre
Vimplar (Klipper du till av papper och limmar på ett snöre, skriv tillexempel baby på, det har jag gjort ovan).
Dekoration: tillexempel nappar, gosedjur och så vidare.
1 tårtpapper
Cellofan
 
Gör så här
 
Rulla blöjorna, håll ihop varje blöja med hjälp av ett gummiband som du sätter på mitten. När du har fått ihop tillräckligt många blöjor, ställ dem upp emot flaskan och ta ett stort gummiband runt. Upprepa proceduren tills du tycker att du har fått en fin första våning på din blöjtårta. Sätt ett sidenband runt det yttersta lagret, så det döljer gummibanden. Nu är det dags att göra nästa våning. Ovanpå den första "tårtvåningen" fortsätter du och gör likadant. Gör dock denna våning lite smalare, så det ser ut som en tårta i våningar. Även här så knyter du ett sidenband runt för att dölja gummibanden. Överst på tårtan brukar jag sätta ett litet gosedjur eller som i fallet ovan en napp. Detta för att ge illusionen av en "tårtros"/"tårtdekoration. Sedan fortsätter du med dekorationen. Jag brukar fästa den i sidenbanden. Blöjtårtan ovan har jag dekorerat med nappar, barnängen tvål, en bitleksak, samt en napphållare med en cupcake på. Här är det endast fantasin som sätter gränserna, men traditionellt sätt brukar blöjtårtan dekoreras med saker till babyn. På tårtans översta våning kör jag ner sugrören mellan två blöjor (vardera sida om nappflaskan, se ovan). Sedan knyter jag fast snöret med vimplar i sugrören. Därefter ställer jag "tårtan" på ett tårtpapper. Jag avslutar sedan med att slå in blöjtårtan i cellofan och knyter en sidenrosett.
 
Tips! Blöjtårtor går att variera i oändlighet, så här brukar jag göra mina (brukar bli pastelligt), men som nämnt ovan, det finns massor av inspiration på youtube. Ett annat Tips! Är mina blöjcupcakes och mina baby sock cupcakes (klicka på dem för att komma till steg för steg guider).
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 
 

1 kommentarer

Hemmagjort kakfat

Viktoria I . 2014-03-02 17:01:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Veckans lyx var att träffa en gammal vän. Som ni vet tycker jag att det är trevligt att ge presenter, helst hemmagjorda, det känns mer personligt. Dessutom är det lite vänligare både för plånboken och miljön. Som ni vet är mitt nya favorit DIY, att göra egna kakfat. Jag tycker att det är ett superroligt pyssel, då det går så snabbt, enkelt och det blir så fantastsikt fina kakfat (se instruktioner nedan). De är perfekta att ge bort i present. Kakfat känns så festliga och kan användas till så mycket! Dessutom som jag tidigare har nämnt tycker jag att det är extra kul att ha en "signature gift" att alla i min bekantskapskrets har ett kakfat signerat Viktoria. Kakfat tycker jag passar extra bra som "min gåva" då jag anser att man inte kan ha för många kakfat och många förknippar mig med bakning, pyssel och heminredning. Extra härligt är det när hon ställer fram det på köksbordet som dekoration, då hon säger att det är för fint för att ha stående i skåpet, då blir man glad.
 
 
 
Tips! Ska kakfatet bli en present, försök då att leta upp "delar" som passar mottagaren, då blir presenten lite mera personlig. Som i fallet ovan har jag utgått från mottagrens favoritfärg, lila. En vacker tallrik med lila blommor och en vacker ljusstake med lila blommor och rosa fjärilar.  
 
Hemmagjort kakfat
 
1 tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik och en vacker ljusstake. Gärna som i fallet ovan, något personligt som matchar mottagaren (tallriken och ljusstaken ovan är loppisfynd). Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Tips! Använd tvåkomponentslim till sådant som ska användas dagligen och tåla tyngd, stor skillnad jämfört med klister, sitter som berget.
 
Hemmagjort kakfat för att ge bort i present
 
1 kakfat
Sidenband
Etikett
 
Gör så här
 
Bind en etikett runt kakfatets fot, där det står eventuella skötselråd, som i fallet ovan, handdiskas.
 
P.S Det är även snyggt och mycket uppskattat att lägga något gott på fatet och slå in det i cellofan, se exempel här.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler av mina kakfat finner ni här.
 

 

1 kommentarer