Gör en Blöjtårta, instruktioner

Viktoria I . 2014-03-07 06:30:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Idag ska vi ha Baby Shower för en kollega på jobbet. Jag älskar denna amerikanska festlighet! Det är en så glad tillställning, ofta med en massa sött pynt och dekorationer. Jag fick/eller tog på mig den stora äran att göra blöjtårtan. Vilket jag tycker är en jätterolig present att göra och att ge bort. De brukar vara mycket uppskattat av de blivande föräldrarna, det är kul att skapa med något så otippat som blöjor, det är så kreativt, de blir så söta och de går att variera i oändlighet. Det ser även väldigt trevligt ut att komma med en blöjtårta i famnen, ser så festligt ut. Dessutom är de superfina som bordsdekoration under själva baby showern. Jag tycker att det mesta i blöjtårtan ska gå att användas till babyn. Jag försöker undvika hushållspappersrullar och så vidare. Nedan följer instruktioner hur jag brukar göra mina blöjtårtor.
 
 
 
Tips! Det finns massor av "steg för steg" videos på youtube om hur du gör blöjtårtor och många andra skapelser av blöjor (babys, vagnar).
 
Blöjtårta
 
1 avlångt föremål, tillexempel en nappflaska
Blöjor
Gummiband
Sidenband
2 sugrör
Snöre
Vimplar (Klipper du till av papper och limmar på ett snöre, skriv tillexempel baby på, det har jag gjort ovan).
Dekoration: tillexempel nappar, gosedjur och så vidare.
1 tårtpapper
Cellofan
 
Gör så här
 
Rulla blöjorna, håll ihop varje blöja med hjälp av ett gummiband som du sätter på mitten. När du har fått ihop tillräckligt många blöjor, ställ dem upp emot flaskan och ta ett stort gummiband runt. Upprepa proceduren tills du tycker att du har fått en fin första våning på din blöjtårta. Sätt ett sidenband runt det yttersta lagret, så det döljer gummibanden. Nu är det dags att göra nästa våning. Ovanpå den första "tårtvåningen" fortsätter du och gör likadant. Gör dock denna våning lite smalare, så det ser ut som en tårta i våningar. Även här så knyter du ett sidenband runt för att dölja gummibanden. Överst på tårtan brukar jag sätta ett litet gosedjur eller som i fallet ovan en napp. Detta för att ge illusionen av en "tårtros"/"tårtdekoration. Sedan fortsätter du med dekorationen. Jag brukar fästa den i sidenbanden. Blöjtårtan ovan har jag dekorerat med nappar, barnängen tvål, en bitleksak, samt en napphållare med en cupcake på. Här är det endast fantasin som sätter gränserna, men traditionellt sätt brukar blöjtårtan dekoreras med saker till babyn. På tårtans översta våning kör jag ner sugrören mellan två blöjor (vardera sida om nappflaskan, se ovan). Sedan knyter jag fast snöret med vimplar i sugrören. Därefter ställer jag "tårtan" på ett tårtpapper. Jag avslutar sedan med att slå in blöjtårtan i cellofan och knyter en sidenrosett.
 
Tips! Blöjtårtor går att variera i oändlighet, så här brukar jag göra mina (brukar bli pastelligt), men som nämnt ovan, det finns massor av inspiration på youtube. Ett annat Tips! Är mina blöjcupcakes och mina baby sock cupcakes (klicka på dem för att komma till steg för steg guider).
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 
 
Postat av: jonna

Vilken rolig/fin ide. Jag tänkte göra en till min systerdotter som kommer i början av april. Men hittar inte cellofan. Vad använde du för storlek på cellofanen och vart hittade du den?

Svar: Tack snälla, cellofanen har jag köpt på ICA.
Viktoria Ingvarsson

2015-03-21 @ 19:48:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: