Hemmagjort kakfat

Viktoria I . 2014-03-02 17:01:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Veckans lyx var att träffa en gammal vän. Som ni vet tycker jag att det är trevligt att ge presenter, helst hemmagjorda, det känns mer personligt. Dessutom är det lite vänligare både för plånboken och miljön. Som ni vet är mitt nya favorit DIY, att göra egna kakfat. Jag tycker att det är ett superroligt pyssel, då det går så snabbt, enkelt och det blir så fantastsikt fina kakfat (se instruktioner nedan). De är perfekta att ge bort i present. Kakfat känns så festliga och kan användas till så mycket! Dessutom som jag tidigare har nämnt tycker jag att det är extra kul att ha en "signature gift" att alla i min bekantskapskrets har ett kakfat signerat Viktoria. Kakfat tycker jag passar extra bra som "min gåva" då jag anser att man inte kan ha för många kakfat och många förknippar mig med bakning, pyssel och heminredning. Extra härligt är det när hon ställer fram det på köksbordet som dekoration, då hon säger att det är för fint för att ha stående i skåpet, då blir man glad.
 
 
 
Tips! Ska kakfatet bli en present, försök då att leta upp "delar" som passar mottagaren, då blir presenten lite mera personlig. Som i fallet ovan har jag utgått från mottagrens favoritfärg, lila. En vacker tallrik med lila blommor och en vacker ljusstake med lila blommor och rosa fjärilar.  
 
Hemmagjort kakfat
 
1 tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik och en vacker ljusstake. Gärna som i fallet ovan, något personligt som matchar mottagaren (tallriken och ljusstaken ovan är loppisfynd). Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Tips! Använd tvåkomponentslim till sådant som ska användas dagligen och tåla tyngd, stor skillnad jämfört med klister, sitter som berget.
 
Hemmagjort kakfat för att ge bort i present
 
1 kakfat
Sidenband
Etikett
 
Gör så här
 
Bind en etikett runt kakfatets fot, där det står eventuella skötselråd, som i fallet ovan, handdiskas.
 
P.S Det är även snyggt och mycket uppskattat att lägga något gott på fatet och slå in det i cellofan, se exempel här.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler av mina kakfat finner ni här.
 

 
Postat av: Ereeka - småbarnsliv och träning

Så fint! Har sett det på fler ställen, men alla är unika :)

Svar: ja visst blir de fina, jag har massproduktion här hemma = )
Viktoria Ingvarsson

2014-03-03 @ 10:06:05
URL: http://ereeka.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: