Kakfat till barnkalas, DIY

Viktoria I . 2014-03-29 06:30:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
I helgen så är det födelsedagsfirande som står på agendan, även storasyster har fyllt år. Hon är väldigt kreativ, har känsla för färg och form och har barnasinnet kvar. Därför ville jag göra ett fantastiskt roligt och sött kakfat till henne. När jag hittade dinosaurie tallriken nedan, visste jag att den skulle passa henne perfekt. Mycket roligare att komma med i handen istället för en blomma ihop med presentkortet. Som nämnt mitt nya favorit DIY, att göra egna kakfat. Jag tycker att det är ett superroligt pyssel, då det går så snabbt, enkelt och det blir så fantastsikt fina kakfat, perfekta att ge bort i present. Kakfat känns så festliga och kan användas till så mycket! Dessutom som jag tidigare har nämnt tycker jag att det är extra kul att ha en "signature gift" att alla i min bekantskapskrets har ett kakfat signerat Viktoria. Kakfat tycker jag passar extra bra som "min gåva" då jag anser att man inte kan ha för många kakfat och många förknippar mig med bakning, pyssel och heminredning. Detta kakfat kommer att passa utmärkt hemma hos min storasyster hon har ett hemtrevligt, barnsligt och kreatitv hem.
 
 
 
Tallrik med dinosaurer från H&M home, ljusstake loppisfynd och tvåkomponentslimmet (transparent och mycketbra) har jag fyndat på JULA.
 
 
Detaljbild på den fantastiska tallriken, visst är den kul?! Dessutom väldigt lärorik (tycker läraren så klart). Jag tycker den är så söt, gör en glad.
 
 
Kakfat till barnkalas, DIY
 
1 tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik och en vacker ljusstake. Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Tips! Använd tvåkomponentslim till sådant som ska användas dagligen och tåla tyngd, stor skillnad jämfört med klister, sitter som berget.
 
Hemmagjort kakfat för att ge bort i present
 
1 kakfat
Sidenband
Etikett
 
Gör så här
 
Bind en etikett runt kakfatets fot, där det står eventuella skötselråd, som i fallet ovan, handdiskas.
 
P.S Det är även snyggt och mycket uppskattat att lägga något gott på fatet och slå in det i cellofan, se exempel här.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler av mina kakfat finner ni här.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: