Gör ett eget våningsfat, 40 - års present

Viktoria I . 2014-05-20 17:15:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Ikväll ska vi fira min fantastiska kollega och kära vän inför hennes stundande 40 årsdag. Jag vill ge henne något extra fint och festligt, med mycket tanke och kärlek bakom. Därför har jag gjort detta våningsfat som ni ser på bilderna nedan, i en hemmasydd presentpåse. Som ni vet är mitt favorit DIY, att göra egna kakfat. Det blir så fina kakfat, perfekta att ge bort. Kakfat känns så festliga och kan användas till så mycket! Dessutom som jag tidigare har nämnt tycker jag att det är extra kul att ha en "signature gift" att alla i min bekantskapskrets har ett kakfat signerat Viktoria. Kakfat tycker jag passar extra bra som "min gåva" då jag anser att man inte kan ha för många kakfat och många förknippar mig med bakning, pyssel och heminredning. När man fyller 40 tycker jag att det kan passa med något pampigt som ett våningsfat. Blått och vitt tycker jag är så vackert och klassiskt. Passar mottagaren utmärkt, jag har även passat på att matcha presentpåsen med innehållet, lite kul tycker jag. Nedan följer instruktioner för hur du kan göra ett eget våningsfat med tillhörande presentpåse.
 
 

Sen la jag kakfatet i en hemmasydd presentpåse, som ni ser på bilderna. Jag har blivit så inspirerad av Bag-alls grundare Jennifer Jansch, vars mål är att minska sopberget från presentpapper. Istället finns det dessa söta påsar, som du kan köpa/sy själv. Då får mottagaren dessutom en vacker återanvändningsbar påse, som hen själv kan ge bort presenter i, eller använda till snygg förvaring, det kan man ju aldrig få för mycket av, tillexempel lägga hårfönen i. Extra miljövänligt blir det om du försöker använda tyg som du redan har, själv syr jag mina påsar av gamla dukar och gardiner (påsen ovan är en gammal duk).  Här finner du en guide för hur du syr dina egna presentpåsar. 

Våningsfat
 
2 tallrikar i porslin/keramik (en mindre och en större)
1 ljusstake i porslin/keramik
1 porslinfigur
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik och en vacker ljusstake. Blanda tvåkomponentslimmet. I mitten av den största tallriken, limmar du fast ljusstaken. Ovanpå ljusstaken limmar du fast den minsta tallriken. Ovanpå den limmar du fast din figur. Låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler av mina kakfat finner ni här.
 
Postat av: Veronica

Tack för tipset :)

Svar: Så lite så, tack för besöket = )
Viktoria Ingvarsson

2014-05-20 @ 18:19:57
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se
Postat av: Ninni

Så snyggt

Svar: Tack snälla, blir jätteglad = )
Viktoria Ingvarsson

2014-06-15 @ 22:19:36
URL: http://ninnzan.se
Postat av: Felicia

supersött och smart verkligen!

puss

Svar: Tack snälla söta för kommentaren!
Viktoria Ingvarsson

2014-06-16 @ 08:51:36
URL: http://fjaelkis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: